Cinci tipuri de ceaiuri delicioase si parfumate care vor ajuta la imbunatatirea sanatatii

Ceaiul este una dintre cele mai populare bauturi din lume si a devenit asa cu un motiv. Pe langa un gust placut, are proprietati care nu numai ca te calmeaza si te incalzesc bine intr-o zi rece, ci si imbunatatesc somnul, amelioreaza inflamatiile, amelioreaza durerile de cap si asa mai departe. Iata cateva tipuri de ceai care vor ajuta la imbunatatirea starii de bine si la promovarea sanatatii.

Ceai de musetel

Datorita compozitiei sale chimice bogate, ceaiul de musetel ajuta la ameliorarea stresului, la reducerea anxietatii si la imbunatatirea somnului. Dar proprietatile sale utile nu se opresc aici. Ceaiul de musetel scade, de asemenea, nivelul zaharului din sange si amelioreaza durerile de cap tensionate, care sunt adesea insotite de slabiciune, iritabilitate, nervozitate si oboseala.

Ceai cu ghimbir

Ceaiul de ghimbir este un mare ajutor in lupta impotriva racelii, balonarii si greata. In plus, are proprietati antiinflamatorii care pot ameliora durerile musculare si articulare, precum si pot reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Daca nu va place gustul specific picant al ghimbirului, adaugati putina miere si suc de lamaie la ceai, atunci bautura va deveni mai gustoasa si mai sanatoasa.

Citeste si articolul :   Cum sa ameliorati artrita cu remedii naturale

Ceai de catina

Ceaiul de catina dulce-acru, bogat in multe vitamine si minerale, imbunatateste starea de spirit, intareste sistemul imunitar, imbunatateste digestia si regleaza nivelul zaharului din sange. Pentru a face gustul ceaiului mai neobisnuit si mai picant, puteti adauga scortisoara, nucsoara sau ghimbir.

Publicitate

Ceai de hibiscus

Bogat in acizi organici, antociani si polifenoli, ceaiul de hibiscus ajuta la scaderea tensiunii arteriale sistolice si diastolice, potrivit unui studiu . Datorita acestei proprietati ,ceaiul  de hibiscus poate reduce probabilitatea de a dezvolta boli cardiace si vasculare.

Ceai de turmeric

Proprietatile antioxidante, antivirale si antibacteriene ale curcuminei, care este bogata in turmeric, sustin sistemul imunitar, scad colesterolul rau si imbunatatesc memoria. In plus, ceaiul cu adaos de turmeric este util pentru probleme ale pielii, articulatiilor si digestive.

Publicitate

Autor