Cum poti pastra florile in vaza mai mult timp?

Florile taiate au nevoie de ingrijire si intretinere speciale pentru a le pastra proaspete. Pentru aceasta, exista un secret care va permite sa mentineti prospetimea buchetului pentru o lunga perioada de timp.

Cum pastrati florile taiate proaspete pentru o perioada foarte lunga de timp?

Pentru a pastra florile taiate proaspete cat mai mult timp, este important sa stii cum sa le ingrijesti. Pentru a face acest lucru, la primirea unui buchet de flori, este recomandabil sa procedati dupa cum urmeaza:

Taiati tulpinile florilor

Mai intai taiati tulpinile 2 cm,  folosind o foarfeca ascutita .   Aceasta taietura in diagonala va permite florilor tale sa absoarba mai bine apa. Retineti ca numai tulpinile pot intra in contact cu apa. Acestea fiind spuse, nu ezitati sa indepartati frunzele de jos. Acest lucru le va impiedica sa putrezeasca, ceea ce va poate dauna florilor.

Pe masura ce zilele trec, nu ezitati sa indepartati frunzele care au devenit uscate si florile decolorate. Daca le pastrati, ar putea elibera in apa substante care pot accelera ofilirea florilor care sunt inca proaspete.

Ai grija de apa de la  flori

Dupa ce taiati tulpinile, puneti florile intr-o vaza curata, care contine apa  la temperatura camerei. Retineti ca apa ar trebui sa acopere doar jumatate din tulpini si nu mai mult. Apoi, amintiti-va sa dizolvati o lingurita de zahar, sau un cub de zahar, in apa. Acest lucru va va hrani florile si le va oferi nutrientii de care au nevoie.

Pentru a pastra florile pentru o lunga perioada de timp, este important sa schimbati apa din vaza la fiecare 48 de ore. Cand schimbati apa, nu uitati sa curatati si sa clatiti bine vaza, pentru a elimina reziduurile florilor care pot putrezi in apa daca le pastrati. Acestea fiind spuse, puteti curata vaza cu un burete din microfibra inmuiat intr-o solutie de bicarbonat de sodiu si lamaie. Dupa curatarea vazei, adaugati apa calda in ea, in care veti dilua o jumatate de tableta de aspirina. Aceasta tableta este eficienta in pastrarea florilor proaspete pentru o lunga perioada de timp si in prelungirea duratei de viata a buchetelor dvs. de flori. Acestea fiind spuse, rolul sau nu este sa ofere nutrienti florilor tale sau sa promoveze inflorirea asa cum ar face un ingrasamant. Aspirina poate face pur si simplu buchetul tau de flori sa reziste  cu cateva saptamani mai mult si o face prin prevenirea cresterii bacteriilor in apa.

Citeste si articolul :   Cum se face compostul, cel mai natural ingrasamant pentru gradina

De asemenea, este important sa tineti vaza departe de cosul cu fructe. Acestea din urma produc etilena, capabila sa accelereze dezvoltarea florilor si, in consecinta, ofilirea acestora.

Publicitate

Publicitate

Autor