Trucul florarilor de a tine florile in vaza de 3 ori mai mult

Pentru a va bucura de florile pe care le primiti sau le cumparati pentru a va infrumuseta casa mai mult timp, ar trebui sa urmati cateva reguli simple.

Dezinfectati-va vaza

Desi multi dintre voi credeti ca florarii au un secret pentru a pastra florile taiate proaspete cat mai mult timp, nu este adevarat. Tot ce aveti nevoie este putina apa, o vaza curata si diversi conservanti disponibili in magazinele de specialitate,.

Daca avem toate aceste elemente, tot ce ramane este sa avem grija de florile din vaza, deoarece acesta este unul dintre cei mai importanti pasi. Vazele trebuie dezinfectate de cel putin doua ori pe saptamana, prevenind astfel formarea bacteriilor daunatoare care ataca tulpina florii, oprind absorbtia apei si a nutrientilor.

Cumparati flori proaspete

Un alt punct important in pastrarea   florilor pe care le cumparati este sa le cumparati vii, proaspat crescute si incoltite. Ar trebui sa arate sanatoase si bine hidratate . Cand ajungeti acasa cu florile, pregatiti o vaza cu apa curata pentru a le pastra inauntru.

Taiati tulpinile

Urmatorul pas este sa taiati oblic 2-4 cm din tulpina florilor chiar inainte de a le pune in vaza. Acest lucru ajuta la eliminarea aerului absorbit de tija pe masura ce o deplasati. Daca nu o scoti, blocheaza tulpina, impiedicand apa sa ajunga la floare si facand ca florile sa se ofileasca prematur, chiar daca sunt proaspete.

Atentie la cantitatea de apa

La Gerbera, de exemplu, care are tulpina moale, trebuie sa puneti putina apa in vaza, pentru ca portiunea care ajunge in apa putrezeste. Invers, la trandafiri, hortensii si alte flori lemnoase, este indicat sa puneti mai multa apa, mergand chiar si la primul rand de frunze.

Schimbati apa des

Apa din vaza trebuie sa fie rece si schimbata cat mai des posibil. La unele florarii, de exemplu, apa se schimba de doua ori pe zi. Acasa, o data este de ajuns.

Pastrati-le la rece

Florile iubesc prospetimea. Este evident ca temperatura din casa trebuie sa fie optima pentru cei care locuiesc acolo, nu doar pentru plante. Dar chiar daca acasa este cald, le poti pastra intr-un loc umbrit, usor racoros, departe de orice sursa de caldura.

Citeste si articolul :   Sfanta Maria 2021. Se spune sau nu “La multi ani” pe 15 august? Iara raspunsul clar dat de BISERICA

Florile trebuie asezate intr-o camera luminoasa, evitand lumina directa a soarelui. Un rol important joaca si temperatura ambianta: intr-un climat mai rece, florile sunt mai bine conservate.

Scoateti ambalajul

Inainte de a pune florile in vaza, ambalajul trebuie indepartat. In mod ideal, firul cu care sunt legati ar trebui sa fie slabit, deoarece florilor nu le place sa stea strans prea mult timp.

Aerisiti camera

Camera trebuie aerisita in fiecare zi, astfel incat florile sa ramana proaspete cat mai mult timp posibil. De asemenea, evitati fumatul sau gatitul langa flori! Asta inseamna ca bucataria nu este locul ideal pentru vaza in care pui florile. Nu folositi spray-uri sau alte substante chimice in jurul florilor!

Publicitate

Publicitate

Autor