Puteti gasi un mar diferit in aceasta imagine?

Test: Puteti gasi un mar diferit?

Atat de  distractive, puzzle-urile vizuale sunt uneori percepute ca puzzle-uri care dau multe probleme utilizatorilor de internet. Aceste teste de atentie sunt foarte populare pe retelele de socializare si vin sub diferite forme pentru a atrage mai multi oameni. De obicei, scopul este de a gasi o persoana, un animal, un obiect, un numar, o eroare sau un defect in imagini.

Pentru a incerca sa rezolvi aceste teste vizuale, care iti determina abilitatile de perceptie, trebuie sa te concentrezi mereu cat mai mult si sa incerci sa raspunzi problemei fara a depasi timpul impus. Aici, in special, timpul acordat este de doar 30 de secunde. Poate parea mult timp, dar pentru unii oameni, acest timp nu va fi suficient pentru a gasi solutia. Si pe buna dreptate, doar 10% dintre oameni au reusit sa gaseasca faimosul mar.

Dupa cum puteti vedea in imagine, avem un set de mere rosii deja muscate. Daca le numeri, vei gasi in total 32 de mere. Dar, printre cele 4 randuri si 8 coloane, exista una care iese in evidenta de celelalte printr-un mic detaliu. Aproape de sesizat, desigur, dar este totusi o diferenta pe care o poti detecta daca ai o capacitate remarcabila de observatie.

Iata solutia testului

Pentru cei mai putin instruiti vizual, acest test ar putea fi destul de obositor. Deoarece toate merele arata la fel, este foarte dificil sa detectati diferenta mica. Dar nu imposibil! Daca ati reusit sa localizati intrusul, va felicitam pentru simtul ascutit al observatiei.

Nu poti gasi diferenta? Marul in cauza se afla in al doilea rand de sus si a doua coloana din dreapta. Detaliul este astfel vizibil in partea schitata. Vedeti aceasta diferenta in imaginea de mai jos.

 

Cum sa-ti imbunatatesti atentia?

Pe langa rezolvarea regulata a unor teste similare de virus, va recomandam sa includeti aceste jocuri de observatie in rutina dumneavoastra zilnica. De exemplu, exersati identificarea anumitor detalii pe care in mod normal nu le-ati observa niciodata. Incercati sa faceti acest lucru in fiecare zi timp de cel putin o luna. De asemenea, nu ezita sa te apuci de sah, puzzle-uri sau alte jocuri de gandire. Ar putea ajuta creierul sa functioneze mai bine in fiecare zi.

Autor