3 combinatii de suplimente care va vor ajuta sa va imbunatatiti sanatatea

Principalele substante sanatoase pe care o persoana ar trebui sa le primeasca in principal din alimente. Dar, in unele cazuri, poate exista o deficienta a anumitor vitamine si minerale. Puteti face fata rapid problemei si puteti preveni dezvoltarea bolilor cu ajutorul suplimentelor speciale.  Cu toate acestea, pentru a obtine rezultatul dorit, ar trebui sa cunoasteti cele trei combinatii principale ale acestor suplimente.

Vitamina D3 si magneziu

Acesti nutrienti impreuna sunt incredibil de importanti pentru sanatatea umana. Fara magneziu, vitamina D3 nu poate fi absorbita. Este nevoie de enzimele renale si hepatice in cantitati suficiente pentru a descompune aceasta vitamina, care, la randul sau, contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar, regleaza tensiunea arteriala si, de asemenea, intareste oasele, dintii si muschii. Printre altele, datorita magneziului, puteti preveni spasmele musculare si puteti ameliora tensiunea din ele.

Publicitate

Vitamina E si acizi grasi polinesaturati omega-3

Ambele substante sunt necesare pentru ca organismul sa reziste la bolile sistemului cardiovascular si sa controleze nivelul colesterolului din sange. Mai mult, este important sa se mentina nivelurile normale de omega-3 si vitamina E in organism pentru persoanele care sufera de boala coronariana. Oamenii de stiinta americani au efectuat un studiu si au descoperit ca aportul complex al acestor substante poate reduce semnificativ nivelul de insulina din sangele persoanelor care sufera de o boala cardiaca similara. In plus, s-a descoperit ca combinatia de omega-3 si vitamina E ajuta la scaderea nivelului de lipoproteine cu densitate foarte scazuta la cei cu probleme de colesterol. Omega-3 este prescris pacientilor care se confrunta cu stres, deoarece substanta imbunatateste sanatatea psihologica si reduce anxietatea.

Citeste si articolul :   Proprietati utile ale porumbului

Magneziu si zinc

Aportul complex de zinc si magneziu aduce mari beneficii organismului. Magneziul este implicat in reglarea nivelului de zinc, la randul sau, zincul asigura absorbtia eficienta a magneziului de catre organism, ajuta la digerarea alimentelor, intareste sistemul imunitar, sintetizeaza proteine si mentine oasele puternice si sanatoase. Impreuna, magneziul si zincul vor ajuta la imbunatatirea somnului si a starii de veghe, la mentinerea echilibrului electrolitic, la accelerarea refacerii musculare si a metabolismului si la imbunatatirea starii pielii.

Publicitate

Publicitate

Autor