6 lucruri pe care corpul tau le dezvaluie despre sanatatea ta

Iata 6 lucruri pe care corpul tau ti le poate spune despre sanatatea ta …

1. BUZE CRAPITE SI USCATE

Se intampla uneori sa aveti buzele crapate, dar daca intampinati frecvent aceasta problema, poate semnala o reactie alergica sau deshidratare.

Cele mai frecvente cauze includ cosmetice folosite pentru buze, medicamente, produse de igiena dentara, metale si alimente.

Publicitate

2. PICIOARE UMFLATE

Umflarea picioarelor nu este neobisnuita. De fapt, acest lucru este de asteptat atunci cand femeile sunt insarcinate sau dupa nemeroase ore de stat in picioare.

Cu toate acestea, atunci cand nu exista o cauza evidenta, discutarea cu medicul dumneavoastra despre insuficienta cardiaca ar putea fi o idee buna. Aceasta afectiune se caracterizeaza prin faptul ca inima nu pompeaza eficient, rezultand retentia de lichide.

3. LIMBA PALIDA

In circumstante normale, limba trebuie sa fie roz, umeda, iar papilele gustative trebuie sa fie vizibile. Daca limba dvs. este uscata si palida, ar putea indica o deficienta de fier.

4. Mirosuri de transpiratie anormale

Dr. Lawrence Wilson sustine ca persoanele cu diabet pot avea si un miros specific de acetona datorita zaharului acumulat in piele. Mirosul cu iz de amoniac ii caracterizeaza pe cei ce sufera de o afectiune a ficatului. O disfunctie a glandei tiroide, precum hipertiroidia, se manifesta prin transpiratie excesiva, urat mirositoare. Dar acelasi lucru se intampla si in caz de sindrom al ovarului polichistic, de tumori ovariene sau de disfunctii ale glandelor suprarenale.

5. Pilozitate excesiva

Cresterea parului la femei in zone in care de obicei nu este prezent, precum fata, piept, spate etc. este un semn al afectiunii numite sindromul ovarelor polichistice. Aceasta problema este caracterizata de diferite manifestari metabolice si hormonale. Cresterea anormala a parului la nivelul fetei este cauzata de excesul de hormoni masculini din corp.

6. RARIREA SPRANCENELOR

Daca sprancenele tale se raresc, s-ar putea datora bolilor tiroidiene.  Acest lucru se intampla atat in cazul hipo sau hipertiroidismului. Cand glanda tiroida este responsabila, vei observa o rarire a parului in colturile exterioare ale sprancenelor.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.