Sfatul perfect pentru curatarea bijuteriilor vechi. Asa vor arata ca noi

Aflati cum va puteti transforma bijuteriile vechi si deteriorate in piese noi, stralucitoare, fara a merge la magazinul de bijuterii.

Cum sa va curatati bijuteriile din aur vechi care s-au patat?

Pentru a va curata bijuteriile de aur patate de timp, trebuie sa folositi produse specifice acestui metal pretios. Foloseste, de asemenea, manusi pentru a pastra frumusetea si stralucirea bijuteriilor tale. Descopera un prim sfat foarte eficient pentru a curata si a da un impuls bijuteriilor  tale.

– Sapunul de Marsilia ca remediu pentru a va curata bijuteriile vechi din aur

Sapunul de Marsilia, in forma sa lichida, este un element esential si eficient in curatarea inelelor, cerceilor, bratarilor si lanturilor de aur. Pune apa calda intr-un vas sau intr-un lighean mic, adauga sapun de Marsilia si inmoaie bijuteriile in amestec pentru cateva minute. Puteti curata apoi bijuteria folosind o periuta de dinti cu peri moi care va va permite sa spalati bine cele mai murdare bijuterii. La final, clatiti-le cu apa calduta si uscati-le cu un prosop de hartie. Acest lucru va elimina murdaria si va revigora culorile bijuteriilor tale.

Citeste si articolul :   5 moduri catre un stil de viata sanatos pentru copiii nostri

– Bicarbonat de sodiu pentru a reda stralucirea bijuteriilor tale de aur

Pentru a va curata bijuteriile de aur, utilizati bicarbonat de sodiu. Luati o carpa umeda si turnati o cantitate mica de bicarbonat de sodiu pe ea. Apoi, frecati-va bijuteriile de aur cu carpa inmuiata in bicarbonat de sodiu. Dupa ce le curatati bine, clatiti-le si lasati-le sa se usuce la aer. Isi vor recapata toata stralucirea.

– Lamaie pentru a scapa de petele de pe bijuteriile tale de aur

Unele bijuterii se deterioreaza mai repede si prezinta o pata. Sa stiti ca exista o metoda eficienta de a o elimina. Foloseste lamaia pentru a readuce la viata bijuteriile tale de aur. Acidul citric pe care il contine va depasi oxidarea sau calcarul prezent pe bijuteriile tale. Diluati sucul de lamaie in apa si inmuiati o discheta  de vata in aceasta solutie. Frecati usor bijuteriile cu discheta  si apoi clatiti cu apa curata. Odata ce bijuteriile sunt uscate, lustruiti-o cu o carpa moale.

Citeste si articolul :   Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Ce nu trebuie sa faci in aceasta zi

Ce alte sfaturi pentru a va curata eficient bijuteriile din aur vechi?

Pe de alta parte, atunci cand bijuteria este slabita sau cand contine una sau mai multe pietre pretioase precum diamante, safire, smaralde sau perle, este indicat sa le oferi unui bijutier care le va putea curata fara a le deteriora stratul protector. .

Cu toate acestea, daca preferati sa folositi metode de casa, exista si alte trucuri precum pasta de dinti sau apa spumanta pentru a va curata obiectele de valoare. In ambele cazuri, luati o periuta de dinti cu peri moi si frecati usor bijuteriile pana cand isi recapata stralucirea. Nu uitati de pasul de clatire cu apa calda precum si de carpa moale pentru a o usca.

Autor