Sase alimente care pot preveni dezvoltarea bolii Alzheimer

Boala Alzheimer afecteaza milioane de oameni din intreaga lume, asa ca cercetatorii cauta in mod constant modalitati de a combate aceasta boala. Dar pana la gasirea unui leac, oamenii de stiinta recomanda un consum mai frecvent de alimente care pot preveni dezvoltarea bolii Alzheimer si declinul cognitiv asociat. Iata cateva dintre ele.

Fructe de padure

Fructele de padure sunt bogate in antioxidanti, datorita carora imbunatatesc functia creierului. De aceea fac parte din dieta MIND (Interventia Mediteraneana pentru Intarziere Neurodegenerativa), care a fost dezvoltata special pentru a reduce riscul de dementa si boala Alzheimer. Expertii recomanda consumul de fructe de padure de cel putin doua ori pe saptamana.

Scortisoara

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din California (SUA), scortisoara poate inhiba (suprima) formarea proteinelor asociate cu boala Alzheimer in creier. Acest lucru se datoreaza aldehidei cinamice si proantocianidinelor continute in acest condiment. Scortisoara poate fi adaugata la cafea, produse de patiserie, smoothie-uri si iaurt.

Peste de apa rece

Creierul are nevoie de acizi grasi omega-3 pentru a functiona bine, care sunt deosebit de abundenti in pestii de apa rece, cum ar fi heringul, sardinele, somonul si tonul. Pentru a preveni scaderea abilitatilor mentale cauzate de varsta, merita sa consumati peste gras de cel putin doua ori pe saptamana.

Legume verzi

De asemenea, va puteti proteja creierul mancand mai mult broccoli, conopida, spanac, rucola si alte legume verzi. Datorita continutului lor ridicat de fibre, legumele hranesc bacteriile benefice din intestin, care la randul lor ajuta la incetinirea neurodegenerarii legate de varsta.

Ciocolata neagra

Cu peste 70% continut de cacao, ciocolata neagra are proprietati antioxidante care ajuta la imbunatatirea functiei creierului. Desi ciocolata neagra este intr-adevar foarte sanatoasa si contine mai putin zahar decat ciocolata cu lapte, merita consumata in cantitati limitate, deoarece este destul de bogata in calorii.

Nuci

Migdalele, nucile de caju, alunele de padure, nucile   sunt surse excelente de acizi grasi omega-3 si omega-6, vitamina E, acid folic, magneziu si vitamina B6. Toti acesti nutrienti sustin sanatatea creierului si a sistemului nervos, prevenind dezvoltarea bolilor neurodegenerative. Nucile pot fi adaugate aproape in orice fel de mancare – salate, tocane, cereale, garnituri, deserturi si asa mai departe.

Autor