Miere si turmeric, cel mai puternic antibiotic natural

Beneficiile turmericului

Un condiment popular, are reputatia de a vindeca multe boli. Problemele respiratorii, bolile hepatice, pielea cu probleme se numara printre numeroasele afectiuni pe care turmericul le poate vindeca. Potrivit unui studiu, condimentul actioneaza asupra mai multor afectiuni precum diabetul, boala Crohn sau inflamatia gastrica.

Turmeric: proprietati antioxidante

Recunoscut de oamenii de stiinta ca un condiment antioxidant, turmericul este un agent anti-imbatranire. Curcumina sa este puternica asupra radicalilor liberi si astfel ajuta la protejarea sistemului imunitar actionand asupra stresului oxidativ, responsabil de multe boli. Adaugat la o dieta corecta, turmericul se poate dovedi a fi un supliment alimentar eficient.

In prevenirea diabetului

Actioneaza din nou ca un scut impotriva diabetului datorita ingredientului sau activ, curcumina. Reducand glicemia si hiperlipidemia in mod natural, actioneaza si asupra complicatiilor inerente acestei boli.

Publicitate

Actiune antiinflamatoare

Turmericul este un agent antiinflamator remarcabil. Un studiu a descoperit ca acest condiment este capabil sa atinga mai multe tinte moleculare responsabile de inflamatie. Turmericul ar putea chiar actiona asupra consecintelor inflamatorii legate de cancer.

Citeste si articolul :   10 Beneficii importante pentru sanatate ale renuntarii la fumat

Pe langa numeroasele virtuti legate de curcumina, cele ale mierii sunt la fel de puternice.

– Beneficiile mierii

Efecte antibacteriene

Un studiu explica actiunea antibacteriana a mierii: textura sa vascoasa ajuta la formarea unei bariere de protectie impotriva infectiilor. Productia sa de peroxid de hidrogen, un agent cu o puternica capacitate antimicrobiana, ii permite sa fie un scut natural pentru metabolism.

Prevenirea bolilor cardiovasculare

Datorita continutului ridicat de antioxidanti precum flavonoidele, riscul de accidente cardiovasculare este redus considerabil. Potrivit unui studiu, mai multe mecanisme sunt responsabile de aceasta protectie: imbunatatirea vasodilatatiei coronariene, reducerea capacitatii de coagulare precum si actiunea antioxidanta a lipoproteinelor.

Un aliment anti-diabet

La fel ca turmericul, mierea are si proprietati impotriva diabetului. Cercetarile arata ca mierea actioneaza pentru a scadea nivelul de glucoza din sange prin intermediul mai multor minerale precum seleniul, zincul si cuprul.

Mai mult, datorita actiunilor lor combinate, mierea si turmericul pot stimula efectele antibiotice asupra organismului tau.

Citeste si articolul :   Ceaiul de tei: utilizari, beneficii si contraindicatii

– Reteta de miere-turmeric, un antibiotic natural

Ingrediente:

– O lingura de turmeric

-100 de grame de miere organica

Instructiuni :

Se amesteca turmericul si mierea intr-un recipient de sticla ermetic si se pastreaza intr-un loc uscat.

Utilizari:

Daca aveti gripa, luati o jumatate de lingurita la fiecare doua-trei ore. A doua zi, doza este de o jumatate de lingura la fiecare trei pana la patru ore, apoi a doua zi, o jumatate de lingura trebuie inghitita dimineata si seara. Puteti adauga amestecul intr-un pahar de ceai sau lapte.

Precautii:

Turmericul nu este recomandat in caz de obstructie a cailor biliare sau in cazul pietrelor. A nu se utiliza daca sunteti insarcinata sau alaptati.

Pentru miere este esential sa se respecte dozajele pentru a obtine efectele terapeutice ale produsului.

Este recomandat  sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza o alternativa naturala la antibiotice.

Publicitate

Autor