8 beneficii incredibile ale merelor verzi care te vor surprinde

Stim ca toate merele sunt sanatoase. Cu toate acestea, aceasta varietate ascunde mici avantaje fata de altele. Antioxidantii sai si, mai precis, aceasta atingere acida, le fac perfecte pentru orice dieta depurativa, ideale pentru a slabi cateva kilograme.

Merele verzi se potrivesc de minune cu o farfurie de ovaz la micul dejun, bucati intr-o salata sau intregi, in orice moment al zilei pentru a opri foamea.

Daca inca nu esti convins si nu esti atras de acest soi pentru ca nu este la fel de dulce ca celelalte, iti oferim 8 motive care te vor tenta. Pentru ca tu sa incepi sa incluzi in dieta ta un mar verde in fiecare zi.

1. Merele verzi si continutul lor ridicat de fibre

Publicitate

Fara suc de mere sau gemuri. Cel mai bine este sa consumi un mar verde cu coaja lui. Nu vom beneficia decat in acest fel de marea sa contributie in fibre, ideala pentru a beneficia de un bun tranzit intestinal.

Citeste si articolul :   De ce este importanta vitamina B12

Fibrele, departe de a fi un nutrient, sunt un intermediar esential pentru echilibrul nostru intern si metabolismul nostru.

La randul nostru, ne confruntam cu o componenta vegetala care contine polizaharide si lignina. De asemenea, vital pentru mentinerea corecta a microflorei colonului.

2. Continut ridicat de minerale

Marul verde este bogat in fier. Acest mineral este esential, de exemplu, pentru cresterea nivelului de oxigen din sange si pentru prevenirea anemiei, atat de frecventa la femei.

Acest fruct delicios contine cantitati bune de zinc, cupru, magneziu si potasiu.

3. Vrei sa slabesti? Incorporeaza marul verde in viata ta

Daca vrei sa slabesti mentinand sanatatea, incepe prin a manca doua mere verzi pe zi. Daca, in plus, tineti o dieta variata si echilibrata, acest fruct va poate ajuta:

Reduceti nivelul zaharului din sange.

Simtiti o mai mare satietate.

Scadeti nivelul de colesterol si grasimea care adera la arterele dvs.

Reuseste ca depozitele de grasime ale abdomenului tau sa fie mai putin rezistente.

Citeste si articolul :   Noua motive pentru a manca macese in fiecare zi

4. Merele verzi lupta impotrivaimbatranirii premature

Daca vrei sa te bucuri de o piele mai tanara si elastica, nu ezita sa profiti de merele verzi. Antioxidantii sai promoveaza reconstructia si intinerirea celulelor.

In acelasi timp, imbunatatesc sanatatea ficatului. Nu putem uita ca un echilibru bun al sanatatii ficatului nostru se reflecta in mare masura in bunastarea noastra generala. In aceasta bunastare interioara care se vede din exterior.

5. Ele previn diabetul

Merele verzi nu sunt doar grozave pentru prevenirea diabetului. In plus, sunt foarte recomandate in cazul in care cineva sufera deja de aceasta boala.

Dupa cum bine stim, in dietele diabeticilor majoritatea fructelor sunt excluse din cauza fructozei.

Cu toate acestea, marul verde ne ofera un tip de fibre numite pectina care ne ajuta sa controlam glicemia.

Combinatia de mar si scortisoara, de exemplu, este o modalitate ideala de a incepe ziua si de a satisface acea pofta de zahar pe care o simtim uneori.

Citeste si articolul :   Trei reguli pentru intarirea imunitatii

6. Ne stimuleaza metabolismul

Datorita mineralelor continute de marul verde reusim sa ne incepem metabolismul. Cuprul, fierul, potasiul si magneziul promoveaza acest proces benefic.

7. Mar verde impotriva inflamatiei

Coaja  marului verde contine enzime care ne ajuta sa ne protejam de celebrele celule numite celule T. Acesta este un tip de limfocit care lupta impotriva inflamatiei.

In plus, pectina continuta de coaja  ne ofera minerale si vitamine foarte benefice impotriva oricarei infectii.

8. Ele favorizeaza coagularea sangelui

O modalitate de a ne creste nivelul de vitamina K si, prin urmare, de a ne ajuta ranile sa se vindece, este prin merele verzi.

Vitamina K actioneaza ca un compus anti-hemoragic. Este foarte frecvent sa suferiti de o deficienta a acestui nutrient atunci cand aveti o boala infectioasa sau cand sunteti in convalescenta de la o boala.

Publicitate

Autor