De ce ar trebui sa adaugati bicarbonat de sodiu in apa pentru plante?

Folosit in intretinerea casei si a rufelor sau pentru ingrijirea pielii, bicarbonatul de sodiu are si cateva beneficii  pentru ingrijirea plantelor.

Ce se intampla cand plantele sunt pulverizate cu un amestec de apa si bicarbonat de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu este un fungicid natural, eficient in lupta preventiva impotriva ciupercilor care provoaca boli criptogamice , dar si pentru tratarea plantelor in caz de infectie. Pentru a va pregati fungicidul natural, amestecati 4 lingurite de bicarbonat de sodiu cu 4 litri de apa. Transferati solutia intr-o sticla cu pulverizator  si pulverizati pe frunzisul plantelor dvs., pentru a limita proliferarea ciupercilor. Acest tratament poate fi folosit pentru tratarea plantelor de  mucegai . Aceste boli fungice se dezvolta in prezenta umezelii si pot cauza uscarea si ofilirea plantelor. In caz de infectie, actionati rapid pentru a evita contaminarea altor plante.

Retineti ca supradozarea de bicarbonat de sodiu nu accelereaza tratamentul plantelor, dar va arde frunzisul plantelor dvs. Prin urmare, se recomanda sa nu se depaseasca o doza de o lingurita de bicarbonat de sodiu pe litru de apa.

Pentru a face fungicidul natural mai eficient, puteti adauga ulei la amestec. Acest lucru permite bicarbonatului de sodiu sa adere mai bine la frunzisul plantelor. Pentru aceasta, amestecati 3 lingurite de ulei horticol sau ulei de masline, cu o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un litru de apa. Pulverizati solutia pe frunzele plantelor infestate imediat ce apar primele simptome. Retineti ca acest amestec poate fi folosit si pentru a controla afidele si insectele care distrug plantele.

Care sunt alte utilizari pentru bicarbonatul de sodiu in gradina?

Pe langa prevenirea si tratarea bolilor fungice care iti pot afecta plantele, bicarbonatul de sodiu are si alte utilizari in gradina. De fapt, poate fi folosit pentru a plivi in mod natural potecile. Pentru a face acest lucru, pur si simplu stropiti cu putin bicarbonat de sodiu buruienile , pentru a le elimina si, de asemenea, pentru a preveni aparitia lor .

Acest produs economic si biodegradabil poate fi folosit si ca repelent natural, pentru a va proteja plantele de daunatori, precum furnici, gandaci, limacsi si chiar iepuri. Pentru a face acest lucru, presara bicarbonatul de sodiu pe sol, avand grija sa nu ajunga pe plante.

Citeste si articolul :   Cum sa-ti cureti verigheta? 2 trucuri magice

Renumit pentru proprietatile sale deodorizante, bicarbonatul de sodiu va poate ajuta sa dezodorizati compostul. Acesta din urma este compus din deseuri organice si materie minerala, care sunt destinate fertilizarii solului. Cu toate acestea, macerarea acestor deseuri duce la mirosuri neplacute, mai ales vara. Pentru a evita acest inconvenient, adaugati putin bicarbonat de sodiu in compost.

Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, util pentru stimularea cresterii trandafirilor si incurajarea lor sa infloreasca. Pentru a face acest lucru, amestecati in 4 litri de apa, o lingurita de bicarbonat de sodiu cu 5 g de sare Epsom. Acesta din urma este eficient in stimularea cresterii plantelor si in promovarea infloririi sau rodirii acestora, datorita continutului de magneziu. Pulverizati acest ingrasamant lichid pe trandafirii vostri, primavara, cand frunzele incep sa se deschida si a doua oara, cand trandafirii incep sa infloreasca.

Datorita bicarbonatului de sodiu, iti vei proteja plantele de parazitii si ciupercile care le distrug, pentru a asigura o crestere sanatoasa si a promova inflorirea lor, fara a apela la substante chimice.

Autor