Biden, declaratie incredibila despre Putin: „Cred ca este un criminal de razboi”

Presedintele Joe Biden l-a numit miercuri pe presedintele rus Vladimir Putin un „criminal de razboi”, un salt retoric care a venit pe masura ce numarul deceselor de civili creste in Ucraina.

A fost cea mai dura condamnare a actiunilor lui Putin din partea oricarui oficial american de la inceputul razboiului din Ucraina in urma cu trei saptamani. Anterior, Biden nu a etichetat atrocitatile documentate pe teren in Ucraina drept „crime de razboi”, invocand investigatiile internationale si americane in curs.

Dar miercuri, vorbind cu reporterii la un eveniment care nu are legatura, Biden a aplicat desemnarea liderului rus.

„Cred ca este un criminal de razboi”, a spus presedintele dupa declaratiile de la Casa Alba, potrivit CNN.

Publicitate

Schimbarea fata de pozitia anterioara a administratiei a survenit dupa un discurs emotionant adresat Congresului a presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a difuzat un videoclip in care ucrainenii sufera pe fondul atacului Rusiei. Zelenski le-a cerut parlamentarilor americani si lui Biden mai mult ajutor pentru a se apara, inclusiv o zona de excludere a zborului si avioane de lupta.

Citeste si articolul :   Doliu mare in Biserica Ortodoxa. S-a stins Preacuviosului Arhimandrit Serafim Huzdup.

Biden a raspuns in propriul sau discurs, cateva ore mai tarziu, oferind o noua asistenta militara americana Ucrainei – inclusiv sisteme antiaeriene si antiblindare, arme si drone – dar nu a acceptat cererile lui Zelenski.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.