5 moduri naturale de a elimina pesticidele din fructe si legume

Pentru multi, modalitatea usoara de iesire este sa cureti fructele si legumele de coaja  pentru a evita riscurile toxice. Totusi, chiar si acolo, nu esti scutit de spalare. Chiar daca intentionati sa indepartati coaja unui mar sau a unei pere, ar trebui sa o spalati mai intai.

1) Apa

Cel mai simplu, dar si cel mai important mod de a elimina pesticidele este sa va spalati fructele si legumele cu apa. Daca este posibil, cel mai bine este sa folositi apa usor sarata.

Atentie: nu folositi niciodata sapun sau detergent pentru a le curata!

Apa rece va poate ajuta sa eliminati majoritatea reziduurilor de pesticide. Alimentele care trebuie spalate bine sunt rosiile, perele, piersicile, prunele, merele si strugurii. De asemenea, nu uitati sa spalati salata verde cu mare atentie, deoarece contine o multime de nitrati si pesticide. Pentru si mai multa precautie, puteti, de asemenea, sa va aburiti mancarea.

2) Bicarbonat de sodiu

Potrivit diverselor studii, bicarbonatul de sodiu ramane foarte eficient in indepartarea unei mari parti a pesticidelor dintr-o leguma si astfel intarirea spalarii cu apa. Pasta acestui ingredient natural este recomandata in special pentru curatarea perelor, ardeilor, vinetelor si merelor.

Citeste si articolul :   Nu mai aruncati zatul de cafea! Iata sapte motive mai putin stiute si benefice

Pentru a obtine aceasta pasta, amestecati o lingurita de apa cu o lingura de bicarbonat de sodiu. Aplicati amestecul pe alimente folosind o periuta de dinti. Fructele mici precum strugurii, murele sau capsunile trebuie sa fie inmuiate intr-un vas umplut cu un litru de apa si o lingura de bicarbonat de sodiu. Lasati-le la macerat timp de un sfert de ora. O modalitate linistitoare de a reduce riscul de expunere la pesticide.

3) Otet alb

Ca si bicarbonatul de sodiu, puteti opta si pentru utilizarea otetului alb. Acest alt ingredient natural este, de asemenea, recomandat pentru a elimina pesticidele de pe fructele si legumele tale. In special pentru salata verde si spanac, recunoscute ca fiind printre cele mai contaminate legume.

Doar adaugati un pahar de otet alb si doua pahare de apa intr-un recipient. Inmuiati fructele si legumele timp de aproximativ 20 de minute, apoi clatiti cu apa rece pentru cateva secunde.

4) Bicarbonat de sodiu si lamaie

Combinatia de bicarbonat de sodiu cu lamaie va fi, de asemenea, o tehnica de curatare a alimentelor pentru a le scapa de majoritatea reziduurilor toxice pentru organism.

Citeste si articolul :   Alimente care provoaca pietre la rinichi

Pregatiti un spray amestecand o cana de apa, 2 linguri de bicarbonat de sodiu si o lingura de suc de lamaie. Pulverizati acest amestec direct pe mere, pere, spanac, salata verde etc. Lasati amestecul sa actioneze aproximativ 10 minute inainte de a clati cu apa rece.

5) Sare

Dupa cum v-am spus mai sus, aplicarea unei spalari cu putina sare poate fi si mai judicioasa. Spalati fructele si legumele pe care urmeaza sa le gatiti nu numai sub jet de apa, ci si adaugand sare. Acesta din urma faciliteaza extragerea pesticidelor, a produselor fitosanitare si a solului. In plus, daca presarati sare grunjoasa pe tigaia in care gatiti, aceasta va fi mai sigura.

Autor