Proprietatile nutritionale ale branzei feta

Feta este un produs lactat originar din cultura greaca care s-a raspandit treptat in alte tari datorita versatilitatii si proprietatilor sale. Acest aliment este vandut in saramura, ceea ce ii creste durata de valabilitate.

Proprietatile nutritionale ale fetei

Ca orice alt produs lactat, feta se distinge mai ales prin continutul de proteine, conform literaturii stiintifice actuale. Acestea sunt nutrienti cu valoare biologica mare care contin toti aminoacizii esentiali si sunt foarte digerabili.

Aportul de proteine devine esential pentru a preveni patologiile asociate cu imbatranirea si degenerarea tesutului muscular. Un articol publicat in revista Nutrients asigura ca consumul de proteine reuseste sa intarzie si sa evite distrugerea tesutului slab, precum si pierderea functionalitatii acestuia.

De parca nu ar fi suficient, feta contine si o proportie mare de acizi grasi saturati in compozitia sa. Pana de curand, aceasta era considerata o veste proasta. Cu toate acestea, stiinta si-a schimbat pozitia in aceasta problema.

Grasimile saturate nu mai sunt considerate daunatoare. In zilele noastre, recunoastem beneficiile consumului lor. Exista suficiente dovezi pentru a spune ca aportul acestor acizi grasi reuseste sa reduca riscul cardiovascular, precum si incidenta altor boli complexe.

Contine multi macronutrienti

Aportul de macronutrienti al branzei feta este semnificativ si reprezentativ. Dar contine si minerale si vitamine benefice sanatatii. Un exemplu este calciul.

S-a demonstrat ca ingestia de produse lactate reduce riscul de osteoporoza, in functie de continutul de calciu al produselor. Prin urmare, branza feta nu este o exceptie in ceea ce priveste acest mineral.

Pe de alta parte, contine o doza semnificativa de vitamina D in compozitia sa. Acest nutrient este esential pentru mentinerea unei stari corecte de sanatate. La fel si pentru prevenirea patologiilor complexe, cardiovasculare si metabolice.

In plus, unele tipuri de cancer primesc un prognostic mai bun atunci cand nivelurile de vitamina D din organism sunt adecvate. Este cunoscuta si influenta acestei vitamine asupra patologiei oncologice a pielii.

Citeste si articolul :   12 alimente care au efecte neasteptate asupra organismului

In mod paradoxal, vitamina D este unul dintre cei mai deficienti nutrienti din populatia generala. Pentru a garanta aportul zilnic al acestuia, este important sa consumati produse lactate. In plus, se recomanda expunerea regulata la soare pentru a stimula sinteza endogena.

Feta si beneficiile sale

Dupa cum am vazut, feta este un produs lactat sanatos atunci cand este consumata in mod regulat. Continutul sau de proteine, grasimi si macronutrienti il fac un aliment capabil sa satisfaca nevoile nutritionale zilnice si sa previna aparitia bolilor.

In plus, poate fi gatit in mai multe moduri. Il poti face vedeta retetei sau il poti folosi ca acompaniament pentru a oferi preparatului o nota de aciditate care contrasteaza.

Publicitate

Autor