6 alimente care contin mai mult potasiu decat bananele

De ce este important potasiul in dieta?

Potasiul indeplineste mai multe functii care sunt vitale in organism. Poate cel mai important este de a ajuta la contracararea efectelor sodiului de crestere a tensiunii arteriale, potrivit unui articol . De asemenea, joaca un rol fundamental in recuperarea musculara a sportivilor. De aceea multi dintre ei mananca o banana dupa ce termina antrenamentul.

Importanta sa explica de ce trebuie sa ingerati zilnic o doza adecvata de potasiu. Intr-adevar, o scadere a acestui mineral ti-ar putea afecta starea de sanatate.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, organismul are nevoie de aproximativ 3100 mg de potasiu pe zi pentru a functiona corect.

Publicitate

Ce se intampla daca ai o deficienta de potasiu?

Decompensarea nivelului de potasiu poate afecta sistemul nervos. De asemenea, intrerupe comunicarea cu celulele musculare din sistemul digestiv, inima si alti muschi.

Majoritatea potasiului din organism se gaseste in celule. Prin urmare, lipsa de potasiu sau hipopotasemie poate avea consecinte importante, dupa cum afirma un studiu realizat in 2008.

Citeste si articolul :   Ceaiul de catina are proprietati medicinale si poate ajuta la mentinerea sanatatii

Unele simptome ale lipsei acestui mineral ar putea include:

Crampe.

Batai neregulate.

Tensiune arteriala crescuta.

Oboseala si slabiciune.

Alimente care au mai mult potasiu decat bananele

1. Cartofi dulci

Cartoful dulce ofera 542 de miligrame de potasiu la 100 de grame produs . Este, de asemenea, o sursa excelenta de vitamina C, care este un nutrient esential pentru intarirea apararii si stimularea sintezei de colagen. De parca nu ar fi de ajuns, cartoful dulce contine si cantitati semnificative de fier si magneziu.

Articolul continuă după reclame

2. Somon

Pestele are o concentratie buna de potasiu, dar somonul iese in evidenta peste restul cu aproximativ 460 mg de potasiu. Sarac in grasimi si bogat in omega-3, este ideal pentru pranz sau cina.

3. Legume cu frunze verzi

Pentru fiecare 100 de grame  produs , furnizeaza 380 mg de potasiu, adica putin mai mult decat banana care furnizeaza 370 mg pentru aceeasi cantitate de hrana. Le putem folosi in diferite preparate si putem ingera cu usurinta o portie de 200 de grame pentru a consuma si mai mult din acest mineral.

Citeste si articolul :   Iata alimente bogate in zinc si vitamina C pe care sa le adaugati in lista dvs. de cumparaturi

La randul lor, spanacul contine aproximativ 560 mg de potasiu. Sunt o sursa buna de fier si clorofila, care permit sistemului imunitar sa functioneze corect. Le puteti prepara in salata, cu paste, in crema sau combinandu-le cu alte legume.

4. Avocado

Acest aliment ofera 487 mg de potasiu la fiecare 100 de grame produs . Este, de asemenea, o sursa de grasimi sanatoase. Aceasta calitate il face un aliment ideal pentru mentinerea sanatatii inimii si prevenirea bolilor degenerative precum Alzheimer. Prin urmare, de indata ce ai ocazia, adauga acest fruct in salatele tale sau pregateste un guacamole delicios!

5. Fasole

Fasolea alba contine si mult potasiu, cu aproximativ 400 mg. Au o aroma foarte buna si le poti combina cu alte alimente. Sunt perfecte pentru pranz pentru ca iti garanteaza o ingerare buna de vitamine.

6. Iaurt

Rupe monotonia diminetilor tale cu un iaurt bun! Acesta din urma va va oferi 579 mg de potasiu. In plus, se recomanda consumul de iaurt pentru a favoriza digestia si pentru a preveni respiratia urat mirositoare. Iaurturile contin o cantitate mare de bacterii benefice sistemului gastrointestinal.

Autor