Virusolog din SUA, mesaj dur pentru romani: „Sa fim clari! Nu va amagiti”

Cunoscutul virusolog roman stabilit in SUA, dr. Cristian Apetrei, avertizeaza asupra evolutiei variantei Omicron in Romania si le recomanda celor care s-au vaccinat, dar nu au facut inca boosterul sa se grabeasca pana nu creste prea mult numarul de cazuri.

“DESPRE OMICRON IN VREMEA LUI GARCEA

Sunt foarte dezamagit ca va trebui sa-l contrazic pe expertul imuno-virologic de nivel mondial si peste Garcea. Sau poate pe epidemioloaga Leana. In urma unor seminarii extrem de bine documentate, cei doi au ajuns la un consens:”sa fim clari: vaccinul nu ofera imunitate. E un cuvant aiurea. Iar la Omicron, nu te fereste nici 1%.”

Am sa trec rapid peste notiunile de ortografie si etimologie atat de populare zilele astea (logica elementara invatandu-ne ca aiurea nu este “imunitatea”, ci doar sa-ti dai cu parerea vajnic si hotarat despre lucruri pe care nu le intelegi). Pentru ca, dupa cum stim, atat militianul cat si Leana, daca nu-s fuduli nu-s inteligenti si informati destul.

Citeste si articolul :   Marturia unei suspecte de COVID-19, internata intr-un spital din Cluj: "Injuraturi, si circ, si umilinta..."

Dar nu pot trece peste articolul publicat in Cell in numarul din 3 Februarie 2022.

In acest studiu autorii au masurat capacitatea de a neutraliza varianta Omicron a serurilor de la persoane vaccinate cu diferite tipuri de vaccinuri aprobate si in Romania.

Concluziile au fost ca serurile de la majoritatea vaccinatilor cu doua doze de vaccin nu aveau in general capacitatea de a neutraliza varianta Omicron. Cu toate acestea, serurile de la indivizi boostati prezentau un potential neutralizant mult mai mare, si de numai 4-6 ori mai mic decat capacitatea de neutralizare a variantei Wuhan. Daca aveti in vedere ca titrurile de anticorpi se masoara folosind scale logaritmice, o reducere de 4 ori a titrurilor nu este semnificativa statistic. Ceea ce inseamna ca cei care s-au vaccinat si nu au facut inca boosterul ar trebui sa se grabeasca pana nu creste prea mult numarul de cazuri.

Studiul a evaluat de asemenea si ratele de replicare in vitro ale pseudovirusurilor, Omicron demonstrand o capacitate replicativa net superioara acelora ale variantelor mai vechi, confirmand ceea ce in momentul asta stie toata lumea: omicron se replica mai repede, foarte repede.

Citeste si articolul :   Mircea Badea, panicat: "Aia e infectarea adevarata, crancena, masiva". De se se teme prezentatorul

Ce inseamna asta? Combinat cu patogenicitatea care pare usor mai redusa (desi tocmai am vazut un studiu care pune aceasta afirmatie sub semnul intrebarii), ar putea insemna ca avem toate sansele sa trecem print-un val masiv (care sa includa atat vaccinati, cat si nevaccinati) si extrem de rapid. Daca presiunea pusa pe sistem va fi minora (virusul va da doar o boala usoara), atunci s-ar putea sa fim aproape de iesirea din padure (stiti cum se spune: focul de paie arde cu palalaie,dar se termina destul de repede). Nu va amagiti insa: chiar infectia cu Omicron nu va fi un simplu guturai asa cum ne invata Garcea! In realitate, au inceput sa apara descrieri de sechele dupa Omicron.

Deci, ca sa inchei, Garcea spune prostii atunci cand declara ca vaccinul nu protejeaza deloc. Dar asta nu trebuie sa ne faca sa ignoram cel mai important aspect al declaratiei sale. Acest cetatean care a vorbit ca sa se afle in treaba de cate ori a avut ocazia, intrebat sau nu, invatand poporul ca vaccinul nu va functiona, ca vaccinul este o prostie, ca vaccinarea este o masura gresita, parte a strategiei de control a guvernelor, care a iesit sa parodieze clipurile provaccinare, acest cetatean deci, ne spune acum cu nonsalanta ca este vaccinat. Impreuna cu toata familia.

Citeste si articolul :   Romanii din Italia, aflati in carantina in Mamaia: 'Mancarea nu o mananca nici porcii'

Interesant!

Pentru ca asta arata ca nu este atat de prost cum vrea sa para la televizor. Nuuuu! Este doar complet lipsit de caracter”, a scris virusologul pe pagina sa de Facebook.

Autor