Cum faci curatenie de Craciun cu bicarbonat de sodiu. Cele mai bune trucuri

Bicarbonat de sodiu in curatenia de Craciun este esential, daca iti doresti sa redai stralucirea oricaror suprafete din casa, fara a te folosi de produse chimice.

Foloseste bicarbonatul de sodiu in curatarea elementelor din baie si bucatarie, dar si pentru curatarea covoarelor. Iata cele mai bune trucuri si retete cu bicarbonat de sodiu pe care trebuie sa le incerci.

Bicarbonat de sodiu pentru a curata baia si bucataria

Bicarbonatul de sodiu este idel pentru a curata baia si bucataria. Foloseste un burete umed cu putin bicarbonat si freaca suprafetele din baie. La final, clateste cu apa. Chiuveta, toaleta si faianta straluci!

De asemenea, masina de spalat vase sau cuptorul cu microunde pot arata ca noi. O data pe luna, puneti bicarbonat de sodiu in masina de spalat pentru a o curata si a o dezinfecta pe interior.

Cat despre cuptorul cu microunde, reteta este la fel de simpla. Tot ce trebuie sa faceti este sa presarati bicarbonat de sodiu pe un burete umezit cu apa, dupa care stergeti usor pe dinauntru si pe dinafara.

Citeste si articolul :   Sfaturi pentru a-i face pe copii sa doarma

Bicarbonat de sodiu pentru curatarea cuptorului de la aragaz

Cuptorul aragazului este dificil de curatat. Daca optati pentru o curatare ecoogica, fara substante toxice din detergenti si fara costuri mari, tot ce trebuie sa faceti este sa presarati din abundenta bicarbonat de sodiu peste suparfetele muradare din cuptor.

Cu ajutorul unui pulverizator, stropiti cu apa si lasati sa actioneze peste noapte. A doua zi, stergeti resturile cu carpa sau cu laveta. Clatiti apoi cu apa, iar suprafetele vor fi iar ca si noi.

Bicarbonat de sodiu pentru curatarea podelelor

Pentru a curata si a dezinfecta podelele, puneti o jumatatea de ceasca de bicarbonat de sodiu intr-o galeata cu apa calda. Introduceti mopul sau buretele in acest amestec, frecati si clatiti.

Suprafetele vor ramane lucioase. Acolo unde au mai ramas pete, puteti folosi bicarbonat de sodiu combinat cu suc de lamaie. Acest amestec ajuta si la indepartarea mirosurilor nedorite.

Pasta de bicarbonat de sodiu pentru petele de grasime rezistente

Citeste si articolul :   Cruce rosie in calendar. Schimbarea la Fata a Domnului, 6 august 2020. Se deschid Cerurile

Pentru a curata eficient orice pata de grasime rezistenta, se realizeaza o paste de bicarbonat de sodiu, cu sare si sapun lichid de vase. Aplicati pe pata si lasati sa actioneze timp de cinci minute, apoi frecati si clatiti. Aceasta pasta de bicarbonat de sodiu poate fi folosita pentru eliminarea tuturor petelor rezistente din bucatarie sau din baie.

Bicarbonat de sodiu pentru curatarea covoarelor

Curatarea eficienta a covoarelor necesita un amestec din: o lingura bicarbonat de sodiu, un sfert de pahar de otet alb si o lingura de detergent de haine. Amestecati ingredientele si puneti-le intr-un pulverizator de geamuri.

Pulverizati produsul direct pe covor, lasati cateva minute (3-4) si frecati cu o perie de covoare. Apoi, pregatiti intr-un lighean o solutie de apa calduta si putin otet.

Dupa ce ati terminat cu frecatul covorului, luati o carpa curata si inmuiati-o in apa din lighen si stergeti covorul. Puteti lasa geamul deschis sau daca va grabiti il puteti usca folosind uscatorul. Covorul va arata ca nou, fara a va mai deplasa cu el la curatorii.

Citeste si articolul :   Ce trebuie si ce nu trebuie sa faci pe 1 ianuarie

Bicarbonat de sodiu contraindicatii

Desi nu este un produs toxic, folosindu-se atat in tratamente de beauty sau afectiuni, cei care folosesc bicarbonatul de sodiu pentru a curata suprafetele trebuie sa manifeste prudenta si sa nu ingereze, din greseala produsul, fapt ce poate dauna sanatatii. O lingura mare de bicarbonat de sodiu ingerata poate produce ulcer.

Autor