Marturisiri cutremuratoare! Dupa 32 de ani, Mihaela Ceausescu spune adevarul despre familia Ceausescu: “Unchiul meu mi-a dat o palma”

Mihaela Ceausescu, fiica lui Marin Ceausescu, a fost invitata in emisiunea emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3. Prezentatorul Mihai Gadea a ramas inmarmurit dupa ce aceasta a facut dezvaluiri incredibile, lucruri ascunse de mai bine de 32 de ani.

Mihaela Ceausescu, fiica lui Marin Ceausescu, fratele cel mare al dictatorului, a povestit cum au fost ultimele zile ale tatalui sau si ce contine scrisoarea-testament lasata inainte ca acesta sa moara, la Viena.

Pe data de 26 decembrie 1989, Marin Ceausescu, seful Agentiei Economice a Romaniei din Viena, fratele mai mare al lui Nicolae Ceausescu, a fost gasit spanzurat in subsolul Reprezentantei Economice a Romaniei la Viena.

Acum, dupa 32 de ani, fiica sa Mihaela Ceausescu a povestit cum a aflat vestea tragica si ce contine scrisoarea testament de 14 pagini pe care tatal ei, Marin Ceausescu a lasat-o familiei.

„Pe 25 decembrie eram la sora mea. Fiind si mai mica era foarte marcata. In primul rand eram marcate ca nu stiam nimic de tata si de mama. Pe 28 dimineata, la ora 5:00 am ascultat la radio: In pivnita Agentiei Economice din Viena a fost gasit trupul neinsufletit al lui Marin Ceausescu care s-a spanzurat. M-am dus am sculat-o pe sora mea si i-am spus ca a murit tata.

(…)Abia la vreo doua saptamani m-am intors acasa. Pe 12 ianuarie m-am intors acasa. Mi s-a facut perchezitie in casa. Imediat dupa m-a sunat la telefon cineva, o voce masculina, care mi-a zis: a sosit tatal dumneavoastra. Si zic: Tata traieste? Ei, traieste, a venit cosciugul. Veniti sa-l luati. Pe mine m-a ajutat mult Dorin Prunariu care era atunci ministrul Aviatiei, deci unicul nostru cosmonaut, un baiat extraordinar cu care sunt prietena de foarte mult timp si care a fost om atunci. Mi-a dat masina si tot ce trebuie.

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu, despre masurile anuntate de ministrul de Interne: „In acest moment Guvernul este depasit.”

La inceput au fost tot felul de presupuneri. Sora mea a plecat. In mai 1990 a plecat si a zis ca nu mai suporta calvarul acesta. La vreo doi ani jumate ne chemau la procuratura si ne intrebau unde sunt banii, unde sunt nu stiu ce.

“La trei ani ne-au dat scrisoarea pentru ca tata era cercetat post mortem”

Eu am avut parte de un procuror foarte antipatic. Cu mama s-au purtat frumos. Pe mine m-a cam chinuit. Imi spunea mereu ca ma poate baga la beci. La vreo trei ani am aflat ca imediat in 21,22 tata a fost incuiat in camera. Avea un apartament de 3 camere, i-au luat televizorul, asta descrie tata in scrisoare.

La trei ani ne-au dat scrisoarea, pentru ca tata era cercetat post mortem. Intre timp, mama aflase de la o persoana ca s-au purtat urat cu el, l-au incuiat in casa. Apoi i-a adus televizorul si el credea ca lucrurile se aranjeaza spre mai bine, asa. Si pe urma scrie, “am vazut”, deci i-au adus televizorul sa vada executia. Nu stiu ce o fi simtit el cand a vazut-o.

Marin Ceausescu: “Nu vreau sa infrunt atata ura si atata umilinta, prefer sa plec”

Subalternii ii spuneau ca mama este moarta, iar noi, fetele, arestate. Tata spune ca si-a dat seama si este prea batran sa mai suporte. Si el scrie acolo, de unde eu zic ca poate si-a luat viata singur, prefer sa gandesc asa. Scrie: Nu vreau sa infrunt atata ura si atata umilinta, prefer sa plec. Si descrie pe doua zile: am incercat, ieri, dar nu am reusit, cu gaze. A mai avut doua tentative, cu gaze si odata a mai incercat sa se spanzure in bucatarie, dar nu a tinut lustra, asa descrie el. Si el spune la un moment dat: Ce greu este sa pleci, trebuie sa o fac noaptea. Ziua nu se poate. Este foarte greu sa pleci intr-un intuneric vesnic cand este soarele pe cer”, a marturisit Mihaela-Moraru Ceausescu, fiica fratelui dictatorului Nicolae Ceausescu.

Citeste si articolul :   Cosmin, un roman din Spania a donat 500 de paturi pentru spitale, armata a venit cu 11 camioane sa le ia

Mihaela Ceausescu, nepoata lui Nicolae si a Elenei Ceausescu, a marturisit, de aemenea, ca regreta casatoria cu primul sau sot, iar mariajul se transformase intr-un calvar.

Cum dorinta ei de a divorta ar fi patat imaginea familiei prezidentiale, nepoata fostului dictator spune ca a fost nevoita sa recurga la amenintari pentru a fi lasata sa divorteze.

“Ma cheama unchiul, pe mine, pe mama, era Nicu, unchiul meu si Elena Ceausescu. Si imi explica, la inceput foarte frumos si calm, ca a inceput totul calm. Noi intotdeauna incepem totul calm. Mai tarziu izbucnim. Mi-a explicat ca nu se poate, pentru ca familia Ceausescu trebuie sa fie un model, toata lumea este cu ochii noi, nu se poate sa fie o persoana divortata.

Si eu am zis, da, dar eu nu mai stau. Zice, eu am gasit o solutie. Tu ramai cu fetele in apartament., ca aveam doi copii. O sa ii gasim si lui un apartament. Stati separat, dar casatoriti nu. Zic, nu, pai eu am 29 de ani. Eu mai am dreptul la viata. Si viata mi-a mai dat doua sanse inviata, nu? Zic, nu. Asa ceva nu accept. Bine, zice, dar, oricum nu poti sa faca, ca tu nu vei divorta.

Ideea  i-a adus divortul, dar si o palma

Si atunci mi-a venit o idee destul de nastrusnica si am zis bine, deci divortata in familia Ceausescu nu se poate. Nu. Dar criminala se poate? Zic eu il omor, la noapte ii iau gatul. Eu il omor la noapte si ce o sa se intample?

Citeste si articolul :   Monica Pop, atac dur la adresa autoritatilor dupa evacuarea pacientilor de la spitalul Foisor: "Este un film horror"

O sa vina, o sa il ia de acolo, il ingroapa repede, ca nu o sa vreti sa se spuna ca l-am omorat. Ma duceti pe mine la sanatoriu vreo doua luni, dar nu ma tineti mult, ca cine sa creasca copiii mei? Si am rezolvat problema. Si am divortat. Nu l-as fi omorat, dar a functionat.

Nepota lui Nicolae Ceausescu: “Unchiul meu mi-a dat o palma”

Singura palma, dar asa, un dos de palma, asa un dos de palma, cand am spus ca ii iau gatul. Dar criminala, ce ziceti daca devin criminala? Mama plangea, se tine de mana cu matusa mea (n.r Elena Ceausescu) si plangeau amandoua.

Nu era diabolica (n.r. Elena Ceausescu), era un om mai exigent si avea standarde foarte inalte. Ea se tinea de mana cu mama si spunea: Cum nu avem noi noroc cu copiii astia. Uita-te ce ne fac. Ele plangeau, eu eram intr-o stare de agitatie extraordinara, pentru ca altfel nu as fi spus, dar a functionat. Pe urma mi-a zis mama: L-a sunat unchitu pe taicatu si tata i-a zis, lasati-o sa divorteze ca asta e in stare de orice. Si am divortat”, a marturisit Mihaela Ceasescu.

Autor