9 simptome ale alergiei la lapte

Alergia la lapte si intoleranta la lactoza nu sunt acelasi lucru. Intoleranta la lactoza este o problema digestiva. Aceasta inseamna ca nu aveti enzima care transforma in mod normal zaharul din lapte, numita lactoza, intr-o forma utilizabila.

Alergia alimentara  este o reactie adversa (patologica) cauzata de aportul alimentar, care se bazeaza pe mecanisme imunitare. La copiii sub un an, cea mai frecventa cauza a alergiilor alimentare este proteina din lapte de vaca.

Daca aveti intoleranta la lactoza si continuati sa beti lapte, veti dezvolta acnee, constipatie, diaree si greata. Dar este in mare parte un inconvenient, nu o situatie care pune viata in pericol.

Prin comparatie, o alergie la lapte inseamna ca organismul tau reactioneaza brusc la proteinele din lapte precum cazeinatul si zerul. Sistemul tau imunitar ataca orice proteina pe care o intalneste la aceasta temperatura, provocand simptome severe in restul corpului tau.

Publicitate

­­ Daca sunteti alergic la proteina din lapte de vaca, sistemul imunitar al organismului poate reactiona puternic prin producerea de anticorpi (IgE) sau prin activarea celulelor inflamatorii. De fiecare data cand consumati alimente care contin proteine din lapte, exista o reactie alergica a sistemului imunitar sub forma producerii de mediatori, cum ar fi histamina, sau un raspuns inflamator al celulelor T. Histamina este produsa in mai multe locuri ale corpului si duce la simptome precum diaree, greata, dureri abdominale sau leziuni ale pielii (urticarie, eczeme).

Citeste si articolul :   De ce ajungem in acelasi tip de relatii (Partea a doua)

Persoanele cu alergii la lapte care consuma produse lactate vor avea simptome severe. Potrivit   Colegiului American de Alergie, Astm si Imunologie   , primele semne ale unui atac alergic la lapte sunt urmatoarele:

-Pielea ta este acoperita de eruptii cutanate

-Te simti rau

-Respiratie suieratoare si tuse

La cateva ore dupa aparitia primelor simptome, corpul tau va incepe sa sufere reactii mai grave. Aceste simptome imediate includ:

-Crampe abdominale si disconfort

-Colica este o forma neplacuta de durere abdominala de care sufera adesea sugarii.

-diaree

-Mancarime si lacrimare a ochilor

-eruptii cutanate

-frisoane

Publicitate

Publicitate

Autor