Ministrul Finantelor, anunt despre pensii si alocatii: “Cresterile de care vorbim acum sunt mai mari decat presupune legea”

Ministrul interimar al Finantelor, Dan Vilceanu, a declarat ca pensiile si salariile vor fi platite si ca „nu se pune problema” neplatii. Acesta sustine ca se vor gasi solutii, chiar daca guvernul nu mai poate adopta o rectificare bugetara.

„Intotdeauna se gasesc solutii pentru a se plati pensiile si salariile. Nu se pune problema. Sunt metode pentru a acoperi, daca e cazul, cheltuielile cu pensiile si salariile”, a declarat Dan Vilceanu la Digi24.

“Guvernul interimar nu poate face o rectificare bugetara, pentru ca nu poate adopta ordonante de urgenta, insa va gasi solutii pentru plata pensiilor si salariilor”, a mai spus Vilceanu, precizand ca vor fi luati bani de la ministere.

Publicitate

„Am trimis deja o circulara la toate ministerele, ne comunica sumele pe care le vor aduce in fondul de rezerva si putem sa folosim si aceasta varianta.”

Publicitate

Cresterea pensiilor

Cresterea pensiilor si alocatiilor propusa de PSD ar avea un impact bugetar de 1,4% din PIB, ministrul Finantelor spunand ca discutiile pe aceasta tema vor continua, pentru ca nu s-a ajuns inca la un acord.

Citeste si articolul :   Adevarul despre cresterea pensiilor. Fost presedinte: „Niste lasi, care nu-si asuma sa spuna adevarul poporului"

„Oricum, in calculul bugetului pe anul viitor noi luaseram in considerare ceea ce legea prevede deja: la alocatii, acea crestere la 243 (de lei – n.r.) si 486 (de lei – n.r.) si, in cazul pensiilor, cresterea data de inflatie si de jumatate din cresterea salariului mediu brut. Cresterile de care vorbim acum sunt mai mari decat presupune legea si vom gasi o varianta astfel incat ele – daca vom ajunge la o intelegere – sa creasca si mai mult. Vor creste, dar intr-o marja in care sa putem plati”, a mai spus Dan Vilceanu.

El a afirmat ca PNL nu este de acord cu marirea taxelor si trebuie gasite „variante echilibrate”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.