7 alimente de evitat daca vrei sa slabesti, conform nutritionistilor

1.Fructe uscate

Cand iti cumperi amestecul din magazin, portiile sunt mici si asta te indeamna sa consumi mai mult. In schimb, opteaza pentru batoane cu nuci si migdale sau fa-ti propriile amestecuri pentru a evita consumul de calorii care in cele din urma nu te vor face sa te simti satul.

2.Covrigii

Covrigii sunt foarte bogati in sare, ceea ce poate provoca retentie de apa si balonare. In schimb, opteaza pentru nuci care contin mai multe proteine.

3.Smoothie imbuteliat

S-ar putea sa sune grozav smoothie-urile imbuteliate intr-o dieta cu restrictii calorice, dar acestea din urma trebuie de fapt evitate. Potrivit oamenilor de stiinta, aceste bauturi contin adesea o multime de zaharuri.

Prin urmare, sa va pregatiti propriile smoothie-uri este modalitatea ideala de a va asigura ca sunt bune.

Publicitate

4.Budinca de ciocolata

Potrivit British Journal of Nutrition, unele retete considerate usoare pot creste riscul de probleme cardiovasculare. Budinca face parte din aceasta lista.

Citeste si articolul :   Ce sa mananci pentru un stomac deranjat: cele mai bune alimente si bauturi

Alege ciocolata neagra care contine cacao naturala bogata in antioxidanti si care contine mai putini carbohidrati si mai multe fibre.

5.Fursecuri cu branza

Fursecurile cu branza sunt bogate in carbohidrati, care influenteaza foarte mult procesul de slabire.

Unele alimente pot fi substituente  sanatoase, bogate in proteine, chiar si atunci cand ai putin timp: fructele uscate, migdalele si nucile.

6.Granola

Un castron de Granola nu este atat de sanatos pe cat ai putea crede. Intr-adevar, acest amestec de fulgi de ovaz, fructe uscate si nuci este in general bogat in zaharuri. Este recomandabil sa cititi cu atentie compozitia sa nutritiva inainte de a-l obtine.

7.Iaurturi aromate

Toate iaurturile aromate sunt bogate in zaharuri. In loc de o cana  cu iaurt cu capsuni, opteaza pentru iaurt grecesc obisnuit; are un continut scazut de zaharuri si contine proteine pentru a va mentine satul.

Autor