ANM a facut anuntul! Fenomen meteo inedit in Romania. Ce se intampla cu vremea

In dimineata zilei de sambata a avut loc un fenomen meteo deosebit, o inversiune termica, care a venit cu temperaturi mai ridicate decat de obicei la munte, iar in restul tarii, cu ceata.

Meteorologul ANM Alina Serban a explicat, pentru Antena 3, ce inseamna fenomenul de inversiune termica si la ce trebuie sa ne asteptam in zilele urmatoare

”Intr-adevar, vorbim de temperaturi cu mult mai ridicate in zonele de deal si de munte, fata de zonele joase de relief, respectiv, la ora 8:00, aveam temperaturi de 7-8 grade pe crestele montane, pozitive vorbim aici, si -6, -7 grade in zonele joase de relief.

In aceste conditii, bineinteles ca s-a produs si ceata in foarte multe zone din tara, ceata care determina vizibilitate scazuta, in partea de sud, de centru, de est si in vestul tarii.

Aceasta ceata va persista oarecum in anumte zone si pe parcursul zilei si va determina in continuare temperaturi mai scazute decat in mod normal la aceasta data, in zonele joase de relief, pentru ca in zonele de deal si de munte vom avea o vreme frumoasa, cu temperaturi ridicate, ce vor atinge si astazi 15 – 16 grade.

Citeste si articolul :   Bilant COVID-19 din 5 aprilie 2022, in Romania.

Vremea se raceste de luni

Si in zona Capitalei, de altfel, vom avea temperaturi scazute la aceasta data. Ne asteptam la o vreme inchisa pe parcursul zilei, care poate sa determine temperaturi modeste, in functie de cat va aparea soarele pe cer pe parcursul zilei de astazi.

Acest tablou meteorologic se va mentine si pe parcusrsul zilei de maine, apoi un val de aer rece, de aceasta data, va cuprinde treptat toate zonele tarii si va determina o vreme din ce in ce mai rece. Temperaturile vor sacadea destul de mult, de luni. Atat valorile maxime, cat si cele minime vor fi negative in aproape toate regiunile.

Precipitatiile deocamdata nu apar, acestea vor fi astazi si maine”, a spus meteorologul Alina Serban pentru sursa citata mai sus.

Autor