Lipsa vitaminelor B si D provoaca dureri de cap

Cefaleea este un insotitor al multor boli. Dar exista o durere de cap insuportabila si debilitanta.  Durerea de la  migrena este de obicei localizata intr-o emisfera a creierului. Migrena este mai frecventa la persoanele emotionale cu toleranta redusa la stres.

Cauzele durerilor de cap

Predispozitia la migrena se datoreaza ereditatii, genului (femeile sunt mai susceptibile), stilului de viata gresit, fundalului psiho-emotional.

Nutritia joaca un rol important in aparitia durerilor de cap de la  migrena. S-a dovedit ca lipsa unui numar de elemente in organism poate provoca dureri de cap severe de 5 ori mai des.

O deficienta a acestor 4 grupe de substante duce la dureri de cap:

Publicitate

-Acid folic si vitamina B12

Persoanele care au deficit de aceste substante tind sa fie excesiv de iritabile si distrase. De asemenea, sunt mai predispusi la stres. Interesant este ca deseori incercam sa amelioram durerile de cap cu medicamente care contin aspirina. Si aceasta substanta, de fapt, reduce continutul de acid folic si vitamina B12 din organism.

Citeste si articolul :   Cum se pastreaza alimentele in frigider pentru a fi proaspete mai mult timp

Spanacul este detinatorul recordului pentru continutul de acid folic; broccoli, sparanghelul, avocado, sfecla, morcovii, dovleacul sunt de asemenea bogate in ele. Ouale  sunt bogate in vitamina B12.

-Cupru si fier

Deficitul de cupru si fier este mai frecvent la femei si duce direct la anemie, hipotensiune, migrene si depresie. Fasolea, nucile, branza de capra, avocado sunt bogate in cupru  . Si cand mananci in mod regulat legume, salata verde, seminte, seminte de susan, ficat si alge, iti umpli rezervele de fier.

-Vitamina B6

Deficitul de vitamina B6 (piridoxina) este unul dintre principalii factori in dezvoltarea bolilor vasculare. Abundent in fasole, ficat, legume proaspete si cereale. Concentrati-va pe aceste alimente daca doriti sa va mentineti creierul, nervii, inima si vasele de sange sanatoase.

-Vitamina D

Vitamina D este produsa in mod natural in corpul nostru de lumina soarelui. Si iarna o poti obtine cu mancare. Ouale, fasolea, ficatul, fructele de mare, produsele lactate sunt bogate in acest important element metabolic.

Citeste si articolul :   8 probleme de sanatate pe care le poti rezolva cu apa cu lamaie

Mancarea corecta, exercitiile fizice si mersul in aer curat pot reduce semnificativ frecventa si intensitatea migrenelor. Iar aromaterapia va ajuta la ameliorarea stresului si va aduce liniste sufleteasca.

Publicitate

Autor