Lista tarilor cu risc epidemiologic a fost actualizata.Testul nu mai scuteste de carantina pe cei veniti din zona rosie.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a actualizat vineri lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat, pe coduri de culori. Olanda si Federatia Rusa au intrat in zona rosie ca urmare a cresterii incidentei cazurilor de Covid-19. Romania ramane in zona rosie.

CNSU a aprobat Hotararea nr. 95 privind actualizarea listei tarilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

In zona rosie au intrat:

Olanda, Federatia Rusa, Insulele Feroe si Guernsey

In zona galbena au intrat:

din zona rosie, in urma scaderii incidentei: Malaysia, Cuba, Grenada, Costa Rica si Antigua si Barbuda

din zona verde, in urma cresterii incidentei: Cehia, Danemarca, Ungaria, Germania, Elvetia, Liechtenstein, Groenlanda, Iordania si Botswana

In zona verde au intrat:

Palestina, Bermuda, Curaçao, Montserrat, Insulele Virgine Britanice si Insulele Turks si Caicos.
Persoanele care vin din zona galbena nu intra in carantina daca sunt vaccinate impotriva COVID-19, au trecut prin boala sau prezinta un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Citeste si articolul :   Se implinesc cinci luni de la momentul in care in Romania a aparut „Pacientul zero”. Ce spune acum barbatul

Daca o persoana vine din zona rosie, fie este vaccinata sau trecuta prin boala, fie intra in carantina. Testul nu mai scuteste de carantina.

Masura carantinei se aplica pentru 14 zile, dar ramane valabila si prevederea potrivit careia daca o persoana carantinata face un test COVID-19 in a opta zi de carantina si rezultatul e negativ poate iesi din carantina in a zecea zi.

DOCUMENT LISTA TARILOR CU RISC EPIDEMIOLOGIC CRESCUT

Autor