DOCUMENT. Lista tarilor cu risc epidemiologic a fost actualizata. Romania intra in zona galbena

DOCUMENT. Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat actualizarea listei tarilor cu risc epidemiologic. Romania si Grecia au trecut in zona galbena, iar Austria in zona rosie. Copiii pana la 12 ani nu mai stau in carantina.

De asemenea, a fost modificata si completata HCNSU 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei tarilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza carora se stabilesc acestea, precum si a regulilor de aplicare a masurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea in Romania.

Astfel, in zona rosie au intrat: Croatia, Letonia, Austria, Bosnia Hertegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent si Grenadine si Curacao.

In zona galbena au intrat:

Publicitate

– din zona rosie, in urma scaderii incidentei: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey si Anguilla

– din zona verde, in urma cresterii incidentei: Romania, Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore si Sao Tome si Principe

In zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est si Insulele Virgine Britanice.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Bulgaria anunta primele cazuri de coronavirus

Lista actualizata intra in vigoare duminica, 26.09.2021, la miezul noptii.

Totodata, este crescuta varsta de la care sunt exceptati de la masura carantinarii si obigativitatii prezentarii unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani.

Vezi AICI noua lista completa a statelor

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.