Medicii sunt in alerta: “Acest semn e mai mult decat ingrijorator”

Medicii sunt in alerta. Potrivit noilor informatii, ar fi aparut o noua tulpina COVID romaneasca, dupa ce medicii au constatat forme tot mai agresive ale bolii in ultimele saptamani.

Deja au fost recoltate probe de la cativa pacienti infectati pentru a fi efectuata secventierea, scrie Antena 3.

”Da, din nefericire am observat o modificare in simptomatologia pacientilor COVID care sunt infectati cu varianta Delta. In momentul de fata pacientii se prezinta in triaj… cu forme ale bolii ce necesita suport din punct de vedere al oxigenoterapiei in doze mici.

Discutam undeva intre 3 pana la 5l de oxigen pe minut. Ne-am dori sa nu existe asa ceva, nu ne am dori sa mai aparem si din acest punct de vedere in lumea medicala cu o tulpina romaneasca.

Acest semn e mai mult decat ingrijorator si anume necesarul crescut de oxigen intr-un interval scurt, asta ne aduce semne mari de intrebare. Poate e aceeasi tulpina delta dar si-a schimbat tipicul sau discutam despre o alta tulpina asa acum spuneam pune probleme foarte mari din punct de vedere al ingrijirii pacientilor” a declarat medicul Florin Rosu, manager spitalului de boli infectioase din Iasi.

Citeste si articolul :   Un nou simptom al infectarii cu COVID-19 se adauga listei, potrivit medicilor spanioli