Alimente care cauzeaza arsuri la stomac

Multi oameni experimenteaza o senzatie de arsura neplacuta care se raspandeste in tot esofagul. Medicii si oamenii de stiinta il numesc reflux, iar in viata de zi cu zi  se numeste „arsuri la stomac”.

Asadar, iata o lista de alimente care pot declansa arsuri la stomac:

Alcool. Creste cantitatea de acid secretata de stomac. Vinul rosu este deosebit de periculos pentru ca, pe langa alcool, contine sucuri de struguri acri.

Citricele si sucurile acestora. Sunt foarte acide si irita stomacul si esofagul, cresc aciditatea tractului gastrointestinal. Merita sa renunti nu numai la portocale, lamai, sucurile lor si asa mai departe, ci si la produsele si felurile de mancare in prepararea carora sunt utilizate. De exemplu, tarte de lamaie, limonada.

Publicitate

Mancare prajita. Incetineste procesul de digestie.

Mancare picanta. De asemenea, ca si citricele, creste aciditatea din stomac. Rosiile si ardeiul trebuie evitate mai ales. Poate ca cele mai periculoase mancaruri condimentate sunt mancarurile mexicane, cum ar fi burrito-urile si salsa.

Sosuri. Multe dintre ele contin otet dar sunt si foarte grase, chiar si la prima vedere inofensive ketchup, maioneza si mustar.

Citeste si articolul :   6 reguli dietetice pentru protejarea impotriva cancerului

Alimente grase. Incetineste procesul de digestie si creste aciditatea in stomac.

Cofeina. Cofeina relaxeaza sfincterele (septuri), permitand acidului sa intre in esofag. Mai ales cafele reci .

Ciocolata. Oricat de dulce ai fi, va trebui sa renunti la ciocolata sau, daca acest lucru nu este deloc posibil, sa consumi nu mai mult de 50 de grame de ciocolata pe zi si sa dai preferinta soiurilor amare. Spuneti „nu” muselurilor si budincelor de ciocolata, acestea strica si mai mult echilibrul acido-bazic al stomacului si intestinelor.

Fast food. Nu este doar picant, ci si gras.

Muraturi si marinata. Acestea contin otet si cresc aciditatea.

Atentie si la ananas, pepeni verzi, mere, deoarece acestea pot provoca arsuri la stomac neplacute.

Bauturi carbogazoase. Dioxidul de carbon si bulele sale irita peretii stomacului si cresc aciditatea.

Lactate. Trecand la etimologia cuvantului „lapte fermentat”, se poate concluziona deja ca echilibrul acido-bazic al acestor produse nu este in armonie. Dar arsurile la stomac cauzate de produsele lactate sunt rare.

Citeste si articolul :   Ce sa mananci dupa ce faci miscare: cele mai bune patru alimente pentru cei care fac sport

Unt. De asemenea, creste aciditatea in mediul stomacal.

Publicitate

Autor