9 simptome ale deficitului de vitamina C

Daca nu exista o afectiune de baza, deficientele se datoreaza in principal dietei. Astfel, atunci cand aportul de substante nutritive este insuficient, organismul nu mai poate functiona optim. In cazul vitaminei C, aceasta din urma neputand sa o stocheze este obligata sa o extraga regulat din ceea ce consumam. Ocupand mai multe roluri in organism, o deficienta a acestuia din urma poate avea consecinte daunatoare asupra sanatatii.

1- Umflarea si sangerarea gingiilor

Umflarea, inflamatia sau sangerarea gingiilor sunt semne la care ar trebui sa aveti grija. Intr-adevar, vitamina C joaca un rol foarte important pentru sanatatea bucala. Intr-un studiu publicat in American Society for Microbiology, s-a demonstrat ca nivelurile scazute de vitamina C din organism ar putea duce la boli precum parodontita.

2- Caderea parului

Caderea parului este, de asemenea, un semn ca nu aveti suficienta vitamina C in corp. Intr-adevar, aceasta vitamina ajuta la reducerea cantitatii de radicali liberi din organism. De asemenea, stimuleaza cresterea parului, ajutand corpul sa absoarba mai mult fier.

Citeste si articolul :   9 alimente alcaline care protejeaza corpul impotriva bolilor de inima si chiar a excesului de greutate

3- Sangerari recurente in nas

Daca consumati frecvent vitamina C, aceasta va va ajuta sa va consolidati vasele de sange. Intr-adevar, acesta din urma poate fi slabit din cauza lipsei de acid ascorbic provocand astfel sangerare.

4- Piele uscata sau aspra

Culoarea rosie, precum si natura aspra si uscata a pielii tale, sunt semne de care trebuie sa fii atent. Vitamina C ofera protectie antioxidanta care ajuta la reducerea efectelor razelor ultraviolete si stimuleaza sinteza colagenului. Aceasta substanta este esentiala pentru mentinerea hidratarii si elasticitatii pielii.

5- Vanatai pe corp

Aparitia leziunilor cutanate inexplicabile, inclusiv vanatai, este un semn de care trebuie sa fii atent. Acest lucru s-ar intampla atunci cand vasele de sange slabite excesiv se rup sub piele si sangele curge sub suprafata dermei. Suplimentarea cu vitamina C poate ajuta la remedierea acestui lucru.

6- Vindecare mai lenta

Daca observati ca ranile dvs. dureaza prea mult pentru a se vindeca, atunci corpul dvs. poate  fi lipsit  de vitamina C, care este esentiala pentru stimularea productiei de colagen pentru reinnoirea tesuturilor. In plus si conform oamenilor de stiinta, consumul regulat de alimente bogate in vitamina C ar favoriza vindecarea ranilor.

Citeste si articolul :   Otrava care iti distruge oasele. O bei in fiecare zi, dar este foarte toxica pentru organism

7- Dureri articulare

Umflarea si durerea articulatiilor sunt frecvente si dezvaluie semne ale unei deficiente de vitamina C. Intr-adevar, lipsa de colagen poate afecta aceste articulatii si poate creste riscul de artrita, tendinite si dureri.

8- Un sistem imunitar mai slab

Potrivit cercetatorilor , un deficit de vitamina C poate duce la o scadere a globulelor albe responsabile de combaterea atacurilor care submineaza sanatatea noastra. Prin urmare, consumul regulat si adecvarea aporturilor recomandate este esential pentru consolidarea imunitatii.

9- Dispozitie proasta

Consumul regulat de vitamina C imbunatateste starea de spirit si va ajuta corpul sa raspunda mai bine la stres, depresie, anxietate si oboseala. Un experiment efectuat cu 42 de adolescenti de la un liceu a constatat o scadere a anxietatii in randul participantilor.

Autor