Florin Citu anunta noi restrictii. Acces in magazine si supermarket-uri doar cu certificat verde

Florin Citu, premierul demis, a anuntat ca certificatul verde ar putea fi introdus peste tot in Romania, inclusiv in magazine si supermarketuri.

Astfel, accesul in magazine s-ar putea face doar pe baza certificatului verde, a unui test negativ sau cu dovada trecerii prin boala.

”Asta nu e o restrictionare, este doar o triere. Nu este o restrictionare. Daca te vaccinezi, daca ai trecut prin boala, daca esti testat.. Deci sunt 3 variante, simple. Si cand mergeti la doctor, sa stiti, trebuie sa te testezi pe proprii bani, daca vrei sa mergi la spital. As merge pe ideea de a folosi certificatul verde si in magazine, da”, a declarat Florin Citu.

Acesta sustine ca, desi Guvernul pe care il conduce este unul cu puteri limitate, dupa ce a fost demis in Parlament, aceste noi restrictii ar putea fi impuse printr-un proiect de lege in Parlament.

Publicitate

Liderul PNL a anuntat aceste masuri dupa ce fost intrebat daca Bucurestiul intra in carantina.

Premierul demis a declarat ca, in acest moment, nu s-a luat in calcul acest lucru si a subliniat ca autoritatile au in vedere alte masuri pentru limitarea raspandirii virusului SARS-CoV-2.

Totodata, Citu a tinut sa precizeze ca a discutat cu ministrul interimar al Sanatatii in vederea impunerii certificatului verde in orice activitate economica.

“Nu, in acest moment. Nu luam aceasta masura. Ati vazut ca si anul trecut a fost aceasta discutie despre carantinarea Bucurestiului si nu a functionat, dar ne uitam la alte masuri care sa impiedice raspandirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al Sanatatii a fost acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activitatile pe care le avem in Romania, la orice activitate unde intram in contact cu persoanele, sa avem acest certificat verde, activitati economice.

Si daca dorim in continuare sa avem economia deschisa, cred ca este o masura care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat, inca, despre a reduce numarul orelor de functionare in weekend, acest lucru nu s-a discutat, dar ne uitam la toate masurile. Eu spun ca a avea certificatul verde pentru orice activitate economica este un pas important si ne gandim la acest lucru”, a declarat Florin Citu.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.