Valeriu Gheorghita, mesaj transant pentru medici: “Cand nu intelegi un fenomen, mai bine te abtii sa faci recomandari”

Medicul militar Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, a transmis un mesaj dur medicilor care refuza sa se imunizeze si care promoveaza aceasta opinie in public.

“Sunt si situatii de medici care ei insisi nu au inteles care e rolul vaccinului in general. Cand nu intelegi un fenomen, mai bine te abtii sa faci recomandari sau suni un coleg care stie mai multe.

Si medicina e o stiinta care se invata si se uita.

Cand vedem toate datele stiintifice, trebuie sa ne raportam la ele. Informatiile se bazeaza pe stiinte, nu pe crezul personal.

Publicitate

Publicitate

Sa intelegem ca avem un rol foarte important in societate de educatie sanitara primara. Vaccinarea e singura masura pe care o avem ca sa ne salvam de afectiunile acestea.

Nu pot intelege de ce colegi, dar repet, sunt cazuri izolate, de ce colegi de-ai mei nu inteleg cum functioneaza un vaccin si care e rolul unui vaccin in prevenirea bolilor,” a spus Valeriu Gheorghita.

Citeste si articolul :   Prof. dr. Monica Pop - TRATAMENT PENTRU CRESTEREA IMUNITATII - PROFILAXIA IMBOLNAVIRII

Valeriu Gheorghita a raspuns la intrebarea daca ar trebui promovat si in biserica mesajul pentru vaccinare: “Cred ca da. Un mesaj pe care eu l-as astepta in perioada urmatoare ar fi: populatia sa aiba incredere in medici si oamenii sa-si iubeasca mai mult aproapele”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.