Florin Citu a facut anuntul. Cresc pensiile, salariile si alocatiiile

Premierul Romaniei Florin Citu, a anuntat ca incepand cu 1 ianuarie 2022 vor creste pensiile, salariul minim si alocatiile copiilor. Sefil Executivului a declarat ca isi doreste ca astfel de crestere sa se produca la inceputul fiecarui an calendaristic. „Nu vom mai folosi aceste cresteri ca instrument politic”, a mentionat Citu imediat dupa ce a castigat alegerile pentru sefia PNL.

„De la 1 ianuarie si pensii si alocatii, toate cresc de la 1 ianuarie, si salariul minim. Si asa trebuie sa se obisnuiasca romanii: de la 1 ianuarie, in fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocatii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste cresteri ca instrument politic”, a declarat Florin Citu, sambata la Antena 3.

Premierul spune ca majorarea „intotdeauna va fi mai mult decat inflatia, tinand cont si de o crestere economica”.

Premierul a reafirmat ca ar sustine o crestere a salariului minim cu zece procente, de la inceputul anului viitor. Anterior, primul ministru avansa ideea unei cresteri procentuale mai mici, dar care sa aiba loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie.

Cine face parte din echipa lui Citu de la PNL

La Consiliul National de duminica participa 2000 de delegati, iar liberalii propusi de Florin Citu pentru functiile de conducere au cele mai mari sanse sa se impuna.

Dan Vilceanu este nominalizat pentru functia de secretar general. Pentru functiile de prim-vicepresedinte au fost nominalizati Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur, Lucian Bode si Rares Bogdan. Acestia au fost nominalizati de Florin Citu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.