Multi oameni se plang ca se simt obositi tot timpul, ceea ce le afecteaza activitatile zilnice si chiar le reduce motivatia de a indeplini anumite sarcini. Epuizarea fizica si emotionala prelungita reduce nu numai eficienta muncii, ci si calitatea vietii in general. Intre timp, exista modalitati fiabile de a mentine nivelurile de energie de care are nevoie corpul tau.
Starea de bine se bazeaza pe o rutina zilnica, o dieta echilibrata, exercitii fizice suficiente si un somn de calitate. Lipsa somnului te poate obosi, dar daca dormi bine si inca te simti obosit, asa iti spune corpul ca iti lipsesc vitaminele sau mineralele.
Oboseala constanta poate fi un semn al lipsei multor vitamine sau minerale, dintre care unul este carenta de fier. Fierul este esential pentru producerea celulelor rosii din sange, care transporta oxigenul in tot corpul.
Deficitul de fier poate provoca probleme cu producerea de celule rosii din sange, ducand la anemie.
Publicitate
Acest lucru slabeste sistemul imunitar si, cu un sistem imunitar slab, sunteti mai expus riscului de boli si infectii.
Deficitul de fier poate creste, de asemenea, riscul de complicatii care afecteaza inima sau plamanii.
Principalele simptome ale deficitului de fier si ale anemiei sunt oboseala si pierderea de energie. Alte simptome includ dificultati de respiratie, dureri de cap, ingalbenirea pielii, pierderea poftei de mancare etc.
Va puteti rezolva problema deficitului de fier consumand alimente bogate in acest mineral. Fierul se gaseste in carne, fasole, nuci, fructe uscate, legume verzi etc.
Daca luati suplimente de fier, nu luati mai mult de 20 mg pe zi, deoarece acest lucru poate duce la constipatie si dureri de stomac.
Publicitate