Femeia din Romania, concediata pentru ca a publicat fluturasul de salariu cu 23 de lei, a castigat procesul cu fostul angajator!

O femeie din Valenii de Munte a castigat in instanta procescul cu fostul angajator care o concediase dupa ce aceasta a postat pe retelele de socializare fluturasul de salariu.

De profesie croitoreasa, femeia postase dovada platii care arata doar suma de 23 de lei. Tribunalul Prahova a decis ca Angelica Manole a fost concediata abuziv si trebuie sa primeasca salariul aferent perioadei in care s-a luptat in justitie pentru drepturile sale, de aproape un an si jumatate, scrie Observatorul de Prahova.

Conducerea fabricii de confectii a facut presiuni ca aceasta sa isi retraga acuzatiile si ulterior a concediat-o.

„De luni pana vineri si o data la doua sambete, cu program redus, e drept, din cauza pandemiei. Insa noi ne-am facut treaba. Toate aveam copii de crescut acasa, familii. Si-au batut joc de mine, de noi. Eu am avut curajul sa fac publica treaba asta si m-au dat afara. Dar cum puteam trai o luna cu 23 de lei? Ulterior, am primit prin curier o invitatie in vederea unei reangajari ca muncitor necalificat.

Publicitate

Evident, am refuzat, doar nu era sa ma intorc si sa fiu iarasi batjocura lor. Un avocat s-a oferit sa ma ajute gratuit sa dau fabrica in judecata. Mult timp m-am chinuit, cu doi copii, fiindca am fost data afara abuziv. Am fost ajutata de romani care au donat bani pentru ca eu sa imi pot intretine familia”, a declarat Angelica Manole pentru sursa citata mai sus.

Angelica Manole face parte dintr-un ONG care militeaza pentru drepturile femeilor nedreptatite la locul de munca

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.