10 simptome timpurii ale bolilor renale si sfaturi pentru prevenirea acestora

Rinichii sunt doua organe in forma de fasole care ajuta organismul sa scape de excesul de apa si de substantele nocive. De obicei, iti filtreaza sangele si elimina urina. In plus, rinichii va mentin echilibrul mineral din corp, produc hormoni si joaca un rol important in reglarea tensiunii arteriale.

Daca aceste organe asociate sunt deteriorate, corpul tau isi pierde capacitatea de a elimina substantele daunatoare si excesul de lichid. In majoritatea cazurilor, rinichii isi pierd functia treptat. Aceasta afectiune se numeste boala renala cronica.

Conform statisticilor, aproximativ 10% din populatia lumii sufera de boli cronice de rinichi. Expertii spun ca persoanele cu diabet, hipertensiune si boli de inima sunt mai susceptibile de a avea probleme cu rinichii. Un istoric familial cu functie renala slaba creste, de asemenea, riscul acestei probleme.

In stadiile incipiente ale bolii renale, rinichii au capacitatea de a compensa singuri defectiunile. Acesta este motivul pentru care oamenii nu sunt de obicei constienti de aceasta problema, deoarece daunele devin enorme.

Aveti grija la urmatoarele semne si simptome ale disfunctiei renale pentru a diagnostica problema cat mai curand posibil:

1. Oboseala  – Oboseala constanta inutila si dificultatile de concentrare se pot datora acumularii de toxine. In plus, insuficienta renala duce adesea la anemie, care poate fi si cauza epuizarii constante.

2. Cresterea dorintei de a urina  – Indemnul prea frecvent de  a urina  poate indica probleme la rinichi.

3. Insomnie  – Daca corpul dumneavoastra nu este capabil sa elimine toxinele din sange, este posibil sa aveti dificultati in a adormi.

4. Ochii umflati  – rinichii deteriorati incep sa secrete cantitati anormale de proteine, provocand retentie de lichide si umflaturi constante ale ochilor.

5. Piele uscata  – Dezechilibrele minerale si lichide pot face pielea foarte uscata si mancarime.

6. Urina sangeroasa – Daca filtrul natural pentru rinichi nu functioneaza corect, celulele sanguine tind sa se infiltreze in urina. Retineti ca suplimentele sangeroase pot fi, de asemenea, un semn de pietre la rinichi, infectie si cancer.

Citeste si articolul :   Top 5 beneficii pentru sanatate ale usturoiului

7. Picioare umflate  – Pierderea functiei renale duce la retentia de sodiu si lichide, provocand umflarea gleznelor si a picioarelor, ceea ce se observa mai ales dimineata.

8. Crampe musculare  – Un dezechilibru intre calciu si fosfor duce adesea la crampe musculare.

9. Scaderea apetitului  – Multe cauze, inclusiv boli cronice de rinichi, pot provoca pierderea poftei de mancare.

10. Urina sub forma de spuma  – indepartarea excesiva de proteine face ca de obicei , sub forma de spuma de urina.

Din fericire, putem preveni in continuare dezvoltarea bolilor renale.

Medicii recomanda limitarea grasimilor saturate, zaharului si alcoolului in dieta dvs. pentru a reduce efectele nocive asupra rinichilor. Adaugati mai multa verdeata cu frunze, carne slaba, cereale integrale si fructe in dieta dumneavoastra.

Activitatea fizica este o parte importanta a programului dumneavoastra de conservare a rinichilor. Faceti exercitiile preferate timp de cel putin 30 de minute pe zi pentru a va imbunatati starea de bine si pentru a mentine o greutate sanatoasa.

Citeste si articolul :   8 alimente pentru colesterol ridicat

Faceti fata stresului in mod corect. Nu incercati sa compensati emotiile negative cu alcool si tigari. Meditatia, yoga, respiratia profunda si alte tehnici de relaxare va pot ajuta sa depasiti stresul.

Este foarte important sa tineti sub control tensiunea arteriala, deoarece hipertensiunea arteriala necontrolata poate deteriora rinichii.

Publicitate

Autor