Rafila pune la zid guvernantii: “De la 1 august v-am spus ca socotelile Ministerului Sanatatii nu sunt realiste”

Alexandru Rafila, atac dur la adresa guvernantilor si a autoritatilor implicate in lupta impotriva coronavirusului in Romania.

“Autoritatile publice au incurajat transmiterea. Imi asum foarte clar acest lucru”

“De la 1 august v-am spus ca socotelile Ministerului Sanatatii nu sunt realiste, mai ales in conditiile in care dansii nu au luat niciun fel de masura, ci dimpotriva autoritatile publice au incurajat transmiterea. Imi asum foarte clar acest lucru, prin neluarea de masuri si incurajarea de evenimente publice care au constituit acceleratoare ale transmiterii.

In mod evident, situatia aceasta este mai greu de gestionat, totdeauna e mai greu sa gestionezi cand mecanismul a fost declansat si numarul de cazuri este foarte mare si problema de sanatate ramane si nu doar pentru persoanele infectate cu noul coronavirus, ci si pentru pacientii cu alte patologii”, a declarat Alexandru Rafila, in cadrul unei conferinte de presa.

Deputatul PSD critica “acest guvern minune” condus de Florin Citu, care vine cu foarte multe masuri ce sunt “nepredictibile, incomplete si cateodata sunt neserioase”.

Citeste si articolul :   Rafila: ”Trebuie sa le oferi oamenilor un loc pentru viata sociala”. Ce spune medicul despre redeschiderea teraselor

Profesorul Rafila a vorbit si despre Festivalul Untold, ce s-a desfasurat la Cluj-Napoca intre 9 si 12 septembrie.

“Ne asteptam sa avem un numar mare de imbolnaviri, nu pot eu sa stiu ce va face acest guvern minune pe care il avem in momentul de fata pentru ca masurile sunt nepredictibile, incomplete si cateodata sunt neserioase.

Ganditi-va la un lucru, pe mine m-a frapat chestiunea asta extraordinar de tare, pana pe data de 10 septembrie cand s-a terminat Festivalul Untold totul era in regula, catastrofa incepand din 11. Chestiunea asta arata o indiferenta crasa in ceea ce priveste sanatatea oamenilor si functionarea economiei si a societatii in general.

Nu se poate sa ai o atitudine pana in data de 10 si din 11 sau din 12 dintr-o data avem o problema de sanatate publica grava, luam masuri in consecinta si pana atunci nu am facut absolut nimic”, a mai spus Alexandru Rafila.

Autor