Monica Pop avertizeaza:”Atentie! Numar mare de imbolnaviri”

Medicul oftalmolog Monica Pop avertizeaza ca a aparut un numar mare de imbolnaviri de salazion (“ULCIOR” in limbaj popular) .

“ATENTIE: NUMAR MARE DE IMBOLNAVIRI de SALAZION ( “ULCIOR” in limbaj popular)

E O INFECTIE STAFILOCOCICA.Arata ca un bob de mazare, inflamat, usor dureros ( pot fi si 2 sau mai multe, concomitent) pe marginea pleoapelor . Uneori, e si pleoapa edematiata ( umflata) si rosie. APARE LA CEI CU IMUNITATE PROASTA( lipsa de proteine in alimentatie, oboseala, nedormit, stres). Este extrem de frecvent in ultima perioada! SI FOARTE RECIDIVANT! La absolut toate virstele, de la sugari mari la virstnici. Mai frecvent la copii si tineri! Dar nu numai!

ATENTIE : COPIII NU TREBUIE OPERATI!!!

COPIII SE VINDECA usor cu tratamentul local ADECVAT(exclusiv picaturi cu Oxacilina si picaturi cu Sinerdol, cu putina Dexamethasona in fiecare , instilate ( puse) alternativ in ochi la 1 ora) si si NU TREBUIE OPERATI decit in cazuri extreme, f rare.Daca tratamentul adecvat, singurul eficient, de altfel, este aplicat corect si de la debut, se vindeca si scapa de operatie! Si copiii si, de cele mai multe ori si adultii Cu acest tratament., dar, aplicat de la debut. Trebuie facut doar 7-maximim14 zile. Daca pacientul are glaucom, picaturile se vor prepara fara Dexamethasona.

Citeste si articolul :   Fiica regretatei cantarete, Gabi Lunca, marturisire dureroasa chiar inainte de inmormantarea mamei sale: "In trei zile virusul pervers i-a atacat tot"

Picaturile trebuie preparate la farmacie.Sint ieftine si singurele eficiente .De multe ori, unii farmacisti nu vor sa le prepare,desi sint obligati! multi pt ca vor sa le vinda pe cele scumpe. Altii,, probabil, nu mai stiu. Dar ,NICI un fel de alte picaturi nu sint eficiente. Iar UNGUENTELE oftalmice ( alifiile) sint INTERZISE in aceasta boala”, este mesajul postat de medicul oftalmolog pe pagina sa de Facebook.

Autor