E iar doliu in lumea artistica din Romania. A decedat Dorin Anastasiu

Doliu in lume artistica din Romania. Cantaretul Dorin Anastasiu a decedat la varsta de 78 de ani.

In ultimii ani din viata, artistul cunoscut pentru melodii precum “Nu pleca”, interpretata cu Mihaela Runceanu, sau “Chiar daca tu” ori ”Intr-un oras, intr-un tramvai”, a fost profesor de canto si dictie pentru copii si adolescenti, scrie TVR1.

Artistul a obtinut premiul „Cerbul de Argint“, alaturi de Angela Similiea, in urma cu mai bine de 50 de ani.

Artistul a jucat in cateva lungmetraje si si-a imprumutat frecvent vocea unor personaje in filmele de desene animate.

Publicitate

De asemenea, el a fost redactor, profesor si prezentator la emisiuni de la TVR si Antena 1.

Publicitate

Dorin Anastasiu s-a nascut la Craiova, pe 6 iulie 1943. Intre 1954-1957 a urmat cursurile Scolii de coregrafie, la Bucuresti. Tot in Capitala absolva cursurile Liceului “Ion Neculce” si, in 1967, ale Facultatii de Instalatii din cadrul Institului de Constructii. La scoala populara de arta urmeaza atat cursurile clasei de teatru, cat si cele de muzica usoara.

Citeste si articolul :   Doliu in Romania. S-a stins din viata renumitul chirurg

Viata lui Dorin Anastasiu a fost plina si deloc plictisitoare, desi artistul este mult prea modest pentru a recunoaste acest lucru. “Nu stiu daca sunt un om fericit. Sunt un om impacat cu sine, pentru moment. N-am trecut degeaba prin viata, dar ar mai fi loc de mai bune sau mai multe. Azi nu se mai poarta modestia. Trebuie sa fii foarte obraznic. Poate ca este si vina mea. Daca as fi abordat alta maniera…”, declara artistul pentru Jurnalul National.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.