O substanta chimica industriala a fost depistata in parul si pe mainile lui Navalnii

Oficialii Ministerului Sanatatii din regiunea siberiana unde criticul Kremlinului Aleksei Navalnii este tratat au declarat vineri ca un laborator de politie a gasit pe parul si pe mainile acestuia o substanta chimica de natura industriala, relateaza Reuters.

Anterior, Alexander Murakhovsky, medicul sef al spitalului din Omsk, unde este tratat Navalnii, a spus ca au fost gasite urme de substante chimice industriale pe hainele si degetele oponentului lui Putin.

Navalnii, un critic acerb al presedintelui Vladimir Putin, se afla intr-o stare grava, dupa ce joi dimineata a baut un ceai despre care apropriatii sai cred ca a continut otrava.

In prima faza, medicii au declarat ca starea sa grava ar putea avea legatura cu o tulburare metabolica.

Publicitate

„Navalnii a intrat in coma din cauza tulburarilor metabolice. Diagnosticul care ni se pare cel mai plauzibil presupune un dezechilibru al carbohidratilor, adica o tulburare metabolica. Acest lucru ar putea fi cauzat de o scadere accentuata a zaharului din sange, care a provocat o pierdere a cunostintei”, declarase anterior Alexander Murakhovskiy, seful spitalului din Omsk.

Citeste si articolul :   Fostul presedinte francez François Hollande sugereaza ca Turcia ar trebui exclusa din NATO

Sotia lui Aleksei Navalnii, Iulia, i-a adresat presedintelui Vladimir Putin o cerere ca sotul ei sa fie transferat la o clinica din Germania.

Anterior acestei cereri, secretarul de presa al lui Putin, Dmitry Peskov, a declarat ca Kremlinul nu a primit apeluri oficiale, ci a vazut doar mesaje pe retelele de socializare. Peskov a spus ca in acest caz „nu este nevoie de birocratie inutila”. Peskov facea referire la medicii care s-au opus transferului lui Navalnii.

 

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.