Alerta METEO IMEDIATA. Cod portocaliu de ploi torentiale, grindina si vijelii. Harta zonelor vizate

Meteorologii au emis noi avertizari meteo de ploi torentiale, vijelii, grindina si vant puternic. In aproape jumatate din tara va fi in vigoare pana joi dimineata un cod portocaliu de averse si instabilitate atmosferica.

Cod portocaliu

Miercuri, la ora 12.00 va intra in vigoare un cod portocaliu de cantitati de apa insemnate si instabilitate atmosferica accentuata, valabil pana joi dimineata, la ora 8.00. In Transilvania, Moldova, la munte, precum si in nordul Olteniei si al Munteniei vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi in intervale scurte sau prin acumulare 30…40 l/mp si izolat 50…70 l/mp, potrivit ANM.

Publicitate

Prima avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata a intrat in vigoare la ora 10.00 si va fi valabil pana joi, ora 10.00.

Publicitate

In sud-vestul, sudul, centrul si estul tarii vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si izolat grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi in intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restranse si in restul Munteniei, potrivit ANM.

Citeste si articolul :   ALERTA ANM. Cod galben si portocaliu de ploi, grindina si vijelii

Furtuni in Bucuresti incepand de miercuri seara

In Bucuresti, de miercuri seara vremea devine instabila. Se anunta ploi si vijelii.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, progonoza speciala pentru Capitala arata instabilitate atmosferica accentuata incepand din orele serii. Instabilitatea se va manifesta prin intensificari ale vantului, posibil vijelie, descarcari electrice si averse (3…8 l/mp, izolat peste 10 l/mp).

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 31 de grade, iar minima va fi de 17…18 grade.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.