Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, veste proasta: “Ne asteptam undeva la sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie”

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Andrei Baciu a transmis ca se observa o crestere continua a numarului de infectii cu SARS-CoV-2. Potrivit noilor informatii, Romania inregistreaza pentru a doua zi peste 500 de noi cazuri de imbolnavire.

“Cresc cazurile si cresc mai repede decat au crescut in celelalte valuri. Vedem deja, de la o saptamana la alta, schimbam cifra din fata mediei de cazuri noi din fiecare zi. (…) Suntem deja in a doua zi cu peste 500 de cazuri. Din nefericire, acesta este trendul si aceasta este prognoza epidemiologica pentru perioada urmatoare. Ne asteptam undeva la sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie la 1.000 de cazuri si prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se mentine in acest moment”, a declarat Andrei Baciu la un post de televiziune.

Acesta a mentionat ca “mare parte dintre ce care ajung sa fie infectati” si care ajung in spital cu COVID nu au fost vaccinati.

Citeste si articolul :   Bilant coronavirus Romania, 4 august 2020. Anuntul oficial al autoritatilor

Secretarul de stat atrage atentia asupra faptului ca cei nevaccinati nu trebuie sa amane vaccinarea. “Daca vrem sa fim protejati in septembrie trebuie sa ne vaccinam acum”.

Publicitate

Despre ipoteza ca personalul medical nevaccinat ar trebui sa se testeze pe banii proprii, Andrei Baciu a aspus ca “lucrurile sunt in analiza”.

“Nu s-a renuntat, exista o analiza. Nu se mai da ordonanta, dar exista mai multe variante prin care se poate aplica un astfel de principiu. Este o chestiune mai ampla si atunci trebuie vazuta cea mai potrivita maniera de a adopta o astfel de atitudine. Dar principiul de baza este acela al protectiei pacientilor care ajung in spital”, a mai spus Andrei Baciu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.