Veste proasta din Italia. Sicilia intra in stare de urgenta pentru sase luni

Italia se afla stare de alerta. Totodata, Sicilia intra in stare de urgenta. Aceasta masura vine dupa ce incendiile devastatoare se extind in partea de sudul a peninsulei. Astfel, in zona, a fost declarata situatie de urgenta.

Decizia autoritatior italiene a fost comunicata chiar de presedintele regional din Sicilia, Nello Musumeci. Acesta a postat pe reteaua de socializare ultimele decizii luate de autoritati in criza incendiilor de vegetatie.

Nello Musumeci a mentionat motivele deciziei.

Presedintele regional a spus ca temperaturile vor continua sa ramana ridicate si in urmatoarea perioada, iar riscul de izbucnire a incendiilor este foarte mare.

„Am declarat o stare de criza si de urgenta timp de sase luni din cauza incendiilor grave care au avut loc deja de la sfarsitul lunii iulie si a riscului permanent pentru urmatoarele cateva saptamani, din cauza situatiei climatice climatice exceptionale din Sicilia ”. Acest lucru a fost comunicat la sfarsitul unei sedinte extraordinare a guvernului de catre presedintele regiunii siciliene Nello Musumeci .

Publicitate

Totusi, au aparut informatii ci care se spune ca incendiile ar fi fost provocate de o mana criminala.

„Succesiunea si intensitatea flacarilor pun presiune pe structurile responsabile institutional de stingerea incendiilor si acorda asistenta populatiei. Au existat si cazuri in care conditiile de siguranta ale drumurilor municipale, provinciale si de stat au fost grav afectate de incendiu “, – spune Musumeci , potrivit qds.it.

Zonele din sudul Italiei se lupta cu incendii de cateva zile, Calabria, Sicilia si Puglia fiind cele mai afectate.

Temperaturile neobisnuit de ridicate, de peste 40 de grade Celsius, provoaca seceta in tot sudul Italiei, amplificand puterea focului.

In urma incendiile din Sicilia doua persoane si-au pierdut viata, chiar in provincia Reggio Calabria.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.