Vremea a luat-o razna rau de tot in toata lumea. A nins in Brazilia

Pentru prima data in 64 de ani, strazile Braziliei au fost depasite de un fenomen rar de iarna. Un val de aer rece a provocat ninsoare in sudul Braziliei, cu zapada acumulata pe strazile oraselor in care fenomenul de iarna este rar vazut.

Ultima data cand un viscol a lovit Brazilia a fost in 1957, cand s-au inregistrat 4,3 metri de zapada in statul Santa Catarina.

Cel putin 43 de orase au inregistrat zapada sau ploi inghetate miercuri tarziu, potrivit informatiilor furnizate de Climatempo, un serviciu meteo.

„Am 62 de ani si nu vazusem niciodata zapada”, a declarat un brazilian pentru postul de televiziune brazilian Globo.

“Acum este zapada cu adevarat abundenta. Oameni, schimbarile climatice sunt efectul incalzirii globale”, au spus doi internauti.

Se asteapta ca temperaturile sa scada in continuare, cu mai multa zapada posibila.

Institutul meteorologic din Brazilia a transmis ca temperaturile scazute ar trebui sa persiste pana la inceputul lunii august.

Citeste si articolul :   Vesti bune pentru toti romanii. Reputat epidemiolog - Epidemia de COVID 19 din Romania se apropie de final. Ciclul epidemic trece in 6 - 8 saptamani

S-ar putea sa existe inghet in statele Mato Grosso do Sul, Sao Paulo, Minas Gerais si Goias.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.