In zilele foarte calduroase sau cand vara este deosebit de calda, devine foarte dificil sa va racoriti fara a apela la un sistem de aer conditionat. Din pacate, scaderea temperaturii merge adesea mana in mana cu cresterea costurilor cu energia electrica. Pentru a evita taxele scumpe si a va economisi banii, verificati 7 alternative eficiente pentru o casa racoroasa fara aer conditionat.
Concepute pentru a reduce temperatura cu cateva grade, aparatele de aer conditionat pot fi instalate in casa pentru a primi un flux de aer rece si racoritor. Singura problema: aceste dispozitive consuma, de asemenea, multa energie, ceea ce poate creste rapid factura la electricitate. Pentru solutii la fel de eficiente, dar mai economice, exista totusi actiuni simple de adoptat acasa.
Aceste sfaturi intuitive va pot ajuta sa reduceti costurile cu energia si, prin urmare, sa va reduceti costurile intr-un moment in care tind sa creasca.
7 sfaturi pentru o casa racoroasa fara aer conditionat
Publicitate
1. Limitati utilizarea dispozitivelor termice
Pentru a evita caldura arzatoare in bucatarie sau in alte camere ale casei, incercati sa nu abuzati de aparatele de uz casnic, deoarece acestea pot creste rapid temperatura in casa. Acesta este in special cazul cuptorului, care este cel mai bine utilizat in momentele in care aerul este mai rece. De asemenea, evitati sa lasati dispozitivele electrice in modul de asteptare si nu uitati sa le opriti atunci cand nu le utilizati. Acest lucru se aplica si sistemului hi-fi, computerului sau chiar televizorului, care degaja in mod natural caldura.
2. Asezati cuburi de gheata in fata ventilatorului
Unii oameni considera ca utilizarea unui ventilator nu este cea mai inteligenta idee, deoarece dispozitivul circula aer cald spre deosebire de aparatul de aer conditionat care produce aer rece. Dar daca asezati cateva cuburi de gheata sau o sticla de apa cu gheata in fata dispozitivului, puteti reproduce perfect aceasta senzatie de prospetime pentru a difuza aerul rece din camera. Asigurati-va ca puneti un lighean sub recipient pentru a evita orice problema cu podeaua.
3. Agatati o panza umeda in fata ferestrei
Daca aerul ambiant nu este prea umed in interior, puteti opta pentru acest truc care va va permite sa racoriti aerul care intra prin fereastra. Principiul: agatati o cearsaf umed in fata ferestrei deschise dimineata si seara pentru a face fata caldurii cu mai mult confort. De asemenea, puteti plasa o panza umeda in fata ventilatorului in loc sa folositi cuburi de gheata.
4. Protejati-va ferestrele
Daca nu aveti jaluzele sau obloane, plasati panouri de carton pe care le-ati acoperit anterior cu folie de aluminiu la exterior, chiar in spatele ferestrelor. Acest dispozitiv de casa va reflecta razele infrarosii ale soarelui, astfel incat acestea sa nu intre in casa dvs.
5. Trageti jaluzelele in timpul zilei
In timp ce ventilatia este esentiala pentru a circula aerul in casa, acest obicei poate fi dificil de mentinut in timpul unui val de caldura, in special in cele mai fierbinti ore ale zilei. Pentru a raci temperatura interioara, poate fi mai indicat sa inchideti ferestrele atunci cand soarele este la varf. Daca aveti jaluzele si doriti sa pastrati putina lumina, trageti-le. De asemenea, puteti mentine ferestrele deschise, dar puteti inchide jalizelele pentru a limita impactul caldurii, dar tesatura acestora din urma ar trebui sa fie destul de groasa.
6. Deschideti ferestrele noaptea
Acum este momentul perfect pentru a improspata aerul ambiant si a va ventila casa. Un obicei esential pentru a evita umiditatea, stagnarea poluantilor sau aparitia ciupercilor si mucegaiurilor. In acest sens, de indata ce temperaturile scad, deschideti ferestrele larg pentru a circula aerul in diferitele camere. Cu toate acestea, este recomandabil sa instalati plase de tantari pentru a evita orice disconfort pe timpul noptii. De asemenea, puteti inchide jaluzelele inainte de culcare pentru a filtra lumina diminetii.
7. Folositi plante verzi pentru a va racori
Pe langa faptul ca aduce o dimensiune estetica casei dvs., anumite plante va pot ajuta sa va reimprospatati interiorul. Ficus benjamina in special este un copac care mentine aerul rece si umed. De asemenea, poti opta pentru aglanoem, o planta purificatoare de aer sau chiar limba soacrei, o planta ale carei frunze contin cantitati semnificative de apa si care elibereaza oxigen pentru tine. Pastreaza-te rece cand noptile sunt prea fierbinti.
Publicitate