4 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata dupa ce ai mancat

4 lucruri de evitat dupa masa:

Nu mancati  fructe:

Tinand cont de bogatia lor in nutrienti, fructele trebuie neaparat sa faca parte din alimentatia noastra zilnica. Pentru a beneficia la maximum de ele, este important sa le consumati, de preferinta cu 1-2 ore inainte sau dupa masa. Intr-adevar, consumul unui fruct imediat dupa masa ii incetineste digestia, promovand astfel fermentatia acestuia care ar provoca balonare si flatulenta.

Nu este indicat sa dormiti :

Publicitate

Cu totii cunoastem acel sentiment de oboseala care ne prinde dupa masa. Dar pentru a ne pastra sanatatea, este indicat sa nu cedem tentatiei   imediat dupa masa, deoarece acest lucru incetineste procesul de digestie, creste riscul de balonare, greutate in stomac si crestere in greutate. Mai mult, potrivit unui studiu realizat la Facultatea de Medicina a Universitatii Ioannina din Grecia, asteptarea a cel putin o ora dupa masa inainte de a merge la culcare ar ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral cu doua treimi. Pentru fiecare 20 de minute suplimentare de asteptare, riscul scade cu inca 10%.

Nu faceti dus  :

Citeste si articolul :   5 sfaturi pentru a va accelera metabolismul

Determinand o schimbare brusca a temperaturii corpului, dusul deviaza fluxul de sange care ajunge la stomac pentru a-l trimite in tot organismul, ceea ce incetineste considerabil procesul de digestie si favorizeaza aparitia tulburarilor digestive. De aceea, este recomandat sa asteptati cel putin 1 ora dupa masa, inainte de a merge  la dus.

Nu beti ceai  :

Este adevarat ca ceaiul este o bautura plina de beneficii  pentru sanatate. Cu toate acestea, este indicat sa nu-l consumati imediat dupa masa, deoarece taninurile pe care le contine inhiba anumite enzime digestive, ceea ce ingreuneaza procesul de digestie si, de asemenea, complica absorbtia fierului, care poate avea ca rezultat anemie indelungata. Aceasta boala datorata deficitului de fier se manifesta prin mai multe simptome printre care lipsa poftei de mancare, piele palida, maini si picioare reci, oboseala, slabiciune, ameteli etc.

Publicitate

Autor