Exclusiv. Luna Neagra(Lilith) in Gemeni tulbura totul in urmatoarea perioada. Cel mai detaliat horoscop pentru toate zodiile

Luna Neagra in Gemeni. Distinctie proasta intre bine si rau, separarea de modul natural de viata – si capacitatea de a iesi din cele mai dificile circumstante.

Luna neagra (Lilith) in Gemeni

Exista momente in care Luna Neagra este cea mai puternica – ani care sunt multipli de 9 . La 9 ani planeta karmei intunecate ocoleste intregul zodiac si revine la punctul de plecare, unde se afla in momentul nasterii unei persoane. In acest moment, au loc multe evenimente fatidice.

Luna Neagra genereaza vartejuri astrale care provoaca emotii puternice si dorinte care impiedica constiinta sa-si controleze influenta. Luna Neagra accentueaza brusc una dintre componentele polare ale semnului, activand in acelasi timp proprietatile sale involutive, in urma carora incepe sa domine cealalta componenta. Acest lucru nu numai ca imbunatateste extremele manifestarilor semnului, ci si distorsioneaza calitatile sale primare. Sub influenta Lunii Negre, este imposibil sa se echilibreze proprietatile opuse ale semnului – acesta actioneaza alternativ asupra fiecarui pol, iar o persoana cade de la o extrema la alta.

Luna Neagra arata negativul pe care il poate face o persoana in aceasta viata daca urmeaza calea cea mai joasa a dezvoltarii sale.

In perioada miscarii Lunii Negre in zodia Gemeni, vom intalni adesea distorsiunea informatiilor. Vor fi multi escroci, barfe, inselatori, hoti. Relatii complicate cu frati si surori, rude, vecini. Multi exprima lucruri care ar trebui sa fie trecute sub tacere.

Tranzitul Lunii Negre prin Gemeni va face sa apara greseli ascunse, secrete, complexe, ies afirmatii fata de altii. O atentie deosebita in lunile urmatoare ar trebui acordata analizei informatiilor pentru a lua deciziile corecte si a gandi asupra unei strategii. In aceasta perioada, se iau decizii eronate mai des, se pierd lucruri mici, dar importante, apar conflicte pentru fleacuri, care afecteaza starea de spirit, perceptia realitatii inconjuratoare.

In prima jumatate a lunii august 2021, va exista o conjunctie karmica a Lunii Negre si a Nodului Nord in zodia Gemeni, acesta este un aspect puternic, fii foarte atent, esti responsabil pentru ca evenimentele din august, septembrie si octombrie 2021 vor avea un impact in anii urmatori.

Lilith in istorie

Mitologic, Lilith este un spirit malefic, de obicei feminin, care a venit la noi din cultura evreiasca.

Numele revine la numele a trei demoni sumerieni : Lilu, Lilitu si Ardam Lili. Lilu se refera la spiritul masculin, Lilitu la feminin.

Lilith a fost prima sotie a lui Adam, care l-a lasat sa faca rau nou-nascutilor. Potrivit Talmudului , barbatii nu sunt sfatuiti sa petreaca noaptea singuri, pentru a nu fi ispititi de Lilith. Prin urmare, Adam si Eva, care au petrecut 130 de ani in „excomunicare”, au dat nastere la multe spirite si liliti, coabitand cu ei. Conform cartii Zohar , Lilith, dupa ce l-a parasit pe Adam, a devenit mama multor demoni.

Grecii au numit Luna Neagra Hecate, care intruchipeaza tot ce este mai rau in natura subconstienta a omului.

La ce se pot astepta Gemenii si Sagetatorul?

Potrivit astrologului, reprezentantii tuturor semnelor zodiacului vor cadea sub influenta Lunii Negre, dar fiecare la timpul sau. Fenomenul ceresc va afecta mai ales Gemenii si Sagetatorul.

„In acest moment, se asteapta o eclipsa de constiinta. Putem intra in istorie, care prin natura sa a fost creata cu mai multe incarnari in urma. Si in acest moment va trebui sa intelegem ce sa facem cu el si cum sa corectam echilibrul anterior deranjat. Acest lucru necesita o inalta constientizare si intelegere a karmei aduse ”, a remarcat astrologul Natalya Anisimova.

Potrivit acesteia, reprezentantii acestor semne ale zodiacului pot avea evenimente semnificative in familie.

BERBEC

Capacitatea Berbecului de a transmite aspiratie concentrata gandurilor, sentimentelor si actiunilor sub influenta Lunii Negre se transforma intr-o forta distructiva – pentru altii. Daca Luna Neagra intensifica activitatea, atunci impulsul intern de actiune devine atat de puternic incat toate manifestarile caracteristice Berbecului sunt insotite de o eliberare necontrolata de energie.

Determinarea se transforma intr-o presiune irepresibila, maturand totul in calea sa, impulsivitatea se transforma in imprevizibilitate absoluta, iar independenta se transforma intr-o dorinta de a-si impune vointa si de a-i supune pe ceilalti. Lupta cu obstacolele si suprimarea rezistentei altora ofera unei persoane o placere inexplicabila. Sub influenta Lunii Negre, egocentrismul, agresivitatea, dorinta de conducere cresc brusc, apare un sentiment de permisivitate, cruzime si o tendinta de violenta si apar deseori crize de furie . Lumea devine obiect de cucerire. Luna Neagra da dorintelor si gandurilor o putere atat de mare incat pot fi transmise altora.

De multe ori contribuie la dezvoltarea sexualitatii excesive. Berbecul are un impuls pentru actiune intentionata. Intr-un efort de a obtine cat mai multa energie posibil, Luna Neagra stimuleaza activitatea externa violenta, al carei sens original a fost pierdut. Activitatea se transforma intr-un scop in sine, nu obtine un rezultat practic si este insotita de costuri energetice uriase. Deoarece manifestarile naturale ale Berbecului sunt masculine, suprimarea activitatii externe si predominanta pasivitatii sunt deja o denaturare a esentei semnului. Cand Luna Neagra afecteaza componenta pasiva, toate calitatile Berbecului se transforma in opusul lor.

O persoana devine un obiect convenabil pentru manipulare – controlat, sugestibil, cu vointa slaba. Se dezvolta indecizie, lipsa de initiativa, lipsa de independenta, lenea, dorinta de a transfera responsabilitatea catre ceilalti. In acelasi timp, se acumuleaza agresivitate nemanifestata, care are un efect distructiv asupra sanatatii umane si se reflecta in starea sa emotionala. Uneori aceasta agresivitate izbucneste in explozii de furie.

TAUR

Taurul este intruchiparea energetica a impulsului, materialitatii si formei. Sub influenta Lunii Negre, capacitatea Taurului de a acumula energie duce la perturbari in schimbul de energie echilibrat. Ca semn feminin, Taurului ii este mai usor sa ia decat sa dea. Cand Luna Neagra din Taur isi intensifica manifestarea naturala, pasiva, acumularea devine aproape manie. Exista o pofta irezistibila de strangere de bani si lacomie, un apetit imens care se invecineaza cu lacomia, o dependenta de bunurile materiale, confort, o atentie sporita la partea exterioara a lucrurilor. Dorinta de a ne insusi intreaga lume din jurul nostru da nastere geloziei, un sentiment sporit de proprietate, atasament patologic si „fixare” asupra sentimentelor lor.

Citeste si articolul :   Horoscop zilnic, 8 aprilie 2022. Zi imprevizibila pentru Berbec

Gandirea sub influenta Lunii Negre in Taur devine inerta, prea concreta, percepand forma si nu ideea continuta in ea. Luna Neagra pentru Taur este adesea asociata cu asa-numitul vampirism, atunci cand schimbul de energie naturala este perturbat in timpul comunicarii umane, iar o persoana consuma energia altor persoane in cantitati mai mari decat da. Manifestarea polului activ al semnului de catre Luna Neagra duce la risipa nelimitata de energie – puterea fizica si mentala este irosita sau deplasata.

Necunoscand cum sa dispuna in mod corespunzator de fondurile lor, un Taur face achizitii inutile. Datorita incapacitatii de a detine energie, el devine adesea o victima a vampirismului, deoarece aceasta energie poate fi usor utilizata de altii. Unii Tauri pot ignora in mod deliberat problemele intr-un fel sau altul legate de materie. Ei declara ca nu respecta mancarea, imbracamintea si facilitatile.

GEMENI

Gemenii sunt un semn care simbolizeaza o anumita minte. Sub influenta Lunii Negre, exista adesea o preponderenta a gandirii concrete, rationale asupra abstractului. O persoana justifica totul cu ajutorul logicii, subordoneaza sentimentele ratiunii, pierzand aproape capacitatea de perceptie vizuala. O astfel de denivelare interfereaza cu o cunoastere cuprinzatoare si armonioasa a lumii. Sub influenta Lunii Negre asupra polului pasiv al semnului, nevoia de perceptie a informatiilor creste brusc.

O persoana o absoarbe intens din spatiul inconjurator, apare „omnivoritatea” informationala. Este nevoie sa comunicam in permanenta cu cineva, sa vorbim la nesfarsit la telefon, sa ne uitam la televizor, sa citim si toate acestea se fac aproape fara discriminare, numai pentru a obtine orice informatie. Se dezvolta o forma speciala de vampirism, in care o persoana este alimentata de energia cuvintelor si gandurilor altora. Consolidarea componentei pasive a Gemenilor reduce capacitatea de gandire obiectiva, logica.

O persoana concretizeaza greu ideile, gandeste in principal in imagini. Aceasta actiune a Lunii Negre creeaza adesea probleme cu transformarea informatiilor. Incercand sa exprime un gand in cuvinte, o persoana intampina dificultati enorme, pierde multa energie. Sub influenta Lunii Negre, o persoana devine sugestibila, percepe gandurile si cuvintele altor persoane ca ale sale si, prin urmare, se infecteaza usor cu tot felul de idei.

RAC

Racul simbolizeaza maternitatea, patria, traditiile ancestrale, casa parinteasca, familia. Cu aceasta se asociaza predispozitii ereditare, credinte inconstiente, impresii din copilarie. Calitatile sale sunt inradacinarea, aprofundarea, receptivitatea, izolarea. Luna Neagra pentru Rac marturiseste natura ereditara a distorsiunilor cauzate de aceasta, inradacinarea lor profunda in subconstient.

Agraveaza karma ancestrala, complica relatiile cu parintii si introduce circumstante neasteptate si adesea tragice in viata de familie. Daca Luna Neagra actioneaza asupra componentei active a semnului, toate gandurile si faptele unei persoane se concentreaza pe indatoririle gospodariei, crescand copiii.

Dar sub influenta Lunii Negre, ingrijirea copiilor devine excesiva, intruziva. Se intampla ca o persoana sa-si doreasca sa realizeze in viata de familie ambitiile sale asociate cu setea de putere. El cauta sa devina capul familiei, sa subjugeze toti membrii si sa se bucure de puterea primita. Este conservator, apara agresiv traditiile ancestrale, neacceptand ca greseste. Uneori Luna Neagra pentru Rac indica slujirea catre patrie sau implicarea in istoria nationala. Daca Luna Neagra afecteaza componenta pasiva a semnului, toate treburile si responsabilitatile familiale il impovara iar acesta incearca sa se sustraga de la punerea lor in aplicare, dar acest lucru rareori reuseste.

Luna Neagra face viata emotionala instabila, o persoana de la o varsta frageda este bantuita de frici si fobii obsesive, presimtiri neplacute, are dificultati de adaptare la noile conditii. In copilarie, se intampla adesea sa traim traume psihologice, care lasa o amprenta asupra intregii vieti .

Luna Neagra duce la cresterea poftei de mancare, a dependentei de mancarea si poate provoca probleme cu stomacul. Sub influenta Lunii Negre, o persoana devine slaba, nehotarata, lenesa, trebuie sa se gandeasca mult timp inainte de a incepe sa faca ceva si, uneori, problema nu ajunge deloc sau nu se termina cu o rezultat practic.

Dezorganizarea, dispersia si indisciplina sunt in crestere. Gandirea este excesiv influentata de emotii si subiectiv, in timp ce o persoana este usor influentata de subconstient si sugestii. Luna Neagra distorsioneaza conceptul de maternitate.

LEU

Leul este creativitate si creatie. El este caracterizat de nobilime, generozitate, constanta, conducere, autoafirmare, mandrie, independenta si altruism. Influenta Lunii Negre asupra componentei active a semnului transforma nevoia Leului de respect si atentie fata de persoana sa intr-o obsesie. Dorinta constanta de a iesi in evidenta genereaza o demonstratie excesiva in comportament, laudandu-se. Stima de sine devine sporita, egoismul, individualismul si eforturile pentru conducere cresc brusc.

Sub influenta Lunii Negre o persoana se considera a fi „centrul universului” in jurul caruia este concentrata toata viata. El lupta pentru putere, incearca sa-i subordoneze pe altii vointei sale.

Manifestarile active ale Lunii Negre pot oferi unei persoane capacitatea de a-i manipula pe ceilalti, de a-i inspira cu ideile sale. Luna Neagra sporeste vointa de sine, se extinde la creativitate – o persoana doreste sa devina egala cu Dumnezeu insusi si sa creeze ceva propriu. Aceste distorsiuni ale creativitatii au dat nastere unor fenomene nenaturale precum experimentele legate de clonarea vietuitoarelor. Daca Luna Neagra afecteaza componenta pasiva a semnului, calitatile sale par a fi transformate din exterior.

O persoana pierde individualitatea, devine sugestibila, controlabila, cu vointa slaba. Ea cauta sa se dizolve in multime, evita atentia celorlalti, nu are incredere in sine, sufera de o stima de sine scazuta si de lipsa de stima de sine. Luna Neagra poate priva practic o persoana de imaginatie si creativitate. Daca totusi incearca sa-si arate potentialul creativ, nu reuseste sa gaseasca un mod adecvat de exprimare de sine, toate formele de creativitate sunt imprumutate. Luna Neagra poate afecta atat capacitatea Leului de a intra in imagine incat, dupa ce si-a pierdut aproape individualitatea, o persoana foloseste mastile altora toata viata, joaca roluri care nu ii sunt caracteristice, devine obsedanta si ipocrita.

FECIOARA

Fecioara este asociata cu abilitatea de a analiza, ea simbolizeaza ordinea, metodologia, rationalitatea. Daca Luna Neagra sporeste manifestarile active, practicitatea si prudenta sunt exprimate brusc intr-o persoana. Gandirea logica, analitica domina figurativul, intuitia este ignorata, tot ceea ce este irational este respins. Abilitatea Fecioarei de a detalia este adusa de Luna Neagra pana la absurditate – o persoana este dusa de nesemnificativ, „facand un elefant dintr-o musca”, supusa unei analize detaliate ceea ce nu trebuie impartit in parti , se confunda cu lucrurile mici, in spatele carora se pierde principalul lucru.

Citeste si articolul :   Horoscop zilnic, 12 decembrie 2023. Vesti bune si dorinte implinite pentru trei zodii

Sub influenta Lunii Negre, o persoana poate deveni un pedant uscat. Adesea se dezvolta critici insuportabile – o persoana critica literalmente tot ceea ce intalneste, este nemultumit constant de tot, priveste viata cu scepticism si lipsa de bucurie. Uneori, sub influenta Lunii Negre, o persoana este atat de dornica sa aduca curatenie si ordine incat sufla literalmente fiecare fir de praf de pe obiectele din jurul sau, pierzand timp si energie destinate pentru ceva complet diferit. La un barbat, Luna Neagra poate trezi o manie pentru ingrijirea sanatatii sale, el incepe sa urmeze diete de neconceput, alergand la medici. Daca Luna Neagra afecteaza componenta pasiva a semnului, o persoana aproape isi pierde capacitatea de a analiza, observa lucruri marunte si detalii, considerandu-le nesemnificative.

Gandeste in principal in imagini, cu dificultati in a le oferi contururi concrete. Sub influenta Lunii Negre, poate fi dificil pentru o persoana sa mentina curatenia si ordinea, haosul si confuzia domnesc intotdeauna in jurul sau. Luna Neagra face dificila privirea critica a ceea ce se intampla in jur. Exista o lipsa de obligatie, indisciplina, necinste, neglijarea igienei personale si a ingrijirii sanatatii. Luna Neagra provoaca adesea diverse obsesii si temeri, in special cele legate de probleme si medici.

BALANTA

Balanta simbolizeaza armonia, echilibrul, alegerea. Daca Luna Neagra intareste polul activ al semnului, o persoana se straduieste din toate puterile sa conduca in relatiile cu partenerii, incearca sa ii controleze, sa profite de initiativa, care este adesea inadecvata. Sub influenta Lunii Negre, selectivitatea inerenta Balantei devine excesiva. O persoana vede imperfectiunea in toate, cerintele sale pentru altii sunt supraestimate si adesea nedrepte.

Alegerea, inclusiv partenerii, se realizeaza numai pe baza unei impresii externe sau a apartenentei elitei, sistemul de valori se bazeaza pe un criteriu estetic subiectiv, obiectivele si aspiratiile sunt determinate de consideratii de prestigiu. Luna Neagra distorsioneaza conceptul de dreptate. O persoana stie cum sa atraga oamenii de partea ei, astfel incat mai tarziu sa poata fi folositi in mod egoist.

Daca Luna Neagra actioneaza asupra componentei pasive a semnului, o persoana face o alegere cu dificultate, fluctuand constant de la o decizie la alta. In relatiile cu partenerii, ea este dependenta, non-independent, se supune cu usurinta si este de acord cu tot ce i se spune, incearca sa transfere responsabilitatea catre altii sau, in cazuri extreme, sa le imparta cu cineva. Luna Neagra priveaza o persoana de propriul sau punct de vedere, se bazeaza pe deplin pe opinia altora, gusturile, ideile sale de frumusete si armonie sunt determinate de mediu. Persoana devine sugerabila si controlabila. Luna Neagra contribuie deseori la incheierea unei casatorii de convenienta, o persoana cauta sa-si imbunatateasca situatia financiara datorita partenerului sau sau chiar sa traiasca pe cheltuiala sa.

SCORPION

Zodia Scorpion simbolizeaza criza, moartea, conceptia si nasterea. Influenta Lunii Negre asupra polului activ al semnului mareste nemasurat vointa de sine si perseverenta in atingerea obiectivului. Daca o persoana doreste sa realizeze ceva, enorma forta interioara a Scorpionului, care a devenit zdrobitoare sub influenta Lunii Negre, se repede spre exterior si matura toate obstacolele din calea sa. Luna Neagra genereaza dorinta de a schimba lumea din jurul sau in functie de vointa sa, inzestreaza capacitatea de sugestie, capacitatea de a subjuga oamenii si a-i manipula.

O persoana iubeste fiorii, riscul, creeaza situatii critice in jurul sau, ii atrage pe ceilalti in jocul ei. Este complet imun la o viziune asupra lumii diferita de a lui, stie sa-si impuna opinia altora. Luna Neagra face starea emotionala instabila, care se manifesta in atacuri agresive neasteptate si in crize de furie. Luna Neagra este adesea implicata in magie. O astfel de actiune a Lunii Negre creste interesul pentru tot ceea ce tine de sex, promoveaza dezvoltarea hipersexualitatii si perversiunii sexuale si poate da nastere unei tendinte la violenta. Daca Luna Neagra imbunatateste componenta pasiva a semnului, persoana devine slaba, sugerabila.

Adesea este victima a tot felul de manipulari, influente psihologice, magie, hartuire sexuala si violenta. Sub influenta Lunii Negre, simtul proprietatii si gelozia devin maniacale, iar ranchiuna este exacerbata. Luna Neagra creste capacitatea Scorpionului de a absorbi energia, ceea ce poate duce la intreruperea schimbului de energie naturala si la dezvoltarea vampirismului. De multe ori reduce sexualitatea, contribuie la dezvoltarea racirii sexuale. In ambele cazuri, Luna Neagra din Scorpion poate fi cauza diferitelor probleme in zona genitala, a complicatiilor sarcinii si a nasterii.

SAGETATOR

Sagetatorul simbolizeaza cautarea unui obiectiv, viziune asupra lumii, orientari sociale si spirituale. Este asociat cu dorinta de imbunatatire, extinderea constiintei, cu gandirea abstracta. Daca Luna Neagra afecteaza componenta activa a semnului, toate calitatile sale dobandesc caracterul de expansiune. Sagetatorul umple intreg spatiul din jurul sau si este greu sa nu-l observam.

Pofta de imbunatatire sub influenta Lunii Negre capata un caracter irepresionabil, aspiratiile inalte absorb complet o persoana si neglijeaza treburile zilnice si indatoririle gospodariei. Intr-o persoana, se naste dorinta de a invata in mod constant pe cineva, da enervant tuturor sfaturi „valoroase”, impartaseste experienta sa de viata, care de multe ori nu prezinta niciun interes pentru nimeni. Adesea, stima de sine a unei persoane este incredibil de supraestimata; el se poate considera conducatorul ales al unei idei grozave. Luna Neagra ii ofera abilitatea de a-i infecta pe ceilalti cu ideile sale si incearca sa-si raspandeasca opiniile si credintele in randul oamenilor.

Adesea astfel de activitati sunt intruzive sau chiar violente. Luna Neagra da nastere unei intolerante extreme la o alta viziune asupra lumii, fanatismul. In sfera mintii, actiunea activa a Lunii Negre determina predominarea gandirii abstracte, face dificila concretizarea ideilor, poate fi dificil pentru o persoana sa gaseasca cuvinte potrivite pentru a-si exprima gandurile. Daca Luna Neagra imbunatateste componenta pasiva a semnului, o persoana devine sugestibila, viziunea sa asupra lumii, credintele religioase si orientarile sociale sunt dictate de mediu. Urmeaza orbeste etica si morala acceptate in societate, fara sa se gandeasca la motivele sale.

Citeste si articolul :   Neti Sandu vine cu vesti bune. Horoscop 17 iunie

CAPRICORN

Capricornul este asociat cu atingerea unui scop, cu o pozitie in societate, cariera, putere. Influenta Lunii Negre asupra componentei active a semnului sporeste imens individualismul, egocentrismul. O persoana nu poate asculta vointa altcuiva si se straduieste sa obtina puterea cu toata puterea sa. Gestionarea oamenilor, suprimarea altuia si impunerea propriei vointe se transforma intr-un scop in sine. Vointa de a pune in aplicare orice plan este atat de puternica incat o persoana nu se opreste la niciun obstacol in drumul catre obiectivul pretuit. Aspiratiile ambitioase obliga o persoana sa acorde tot timpul si energia pentru a face o cariera de succes, pentru a prelua un post care ofera un statut social ridicat. Daca circumstantele vietii nu permit unei persoane sa isi realizeze ambitiile, devine un tiran de casa si se bucura de puterea asupra membrilor familiei.

Luna Neagra poate distorsiona intelegerea sentimentului de responsabilitate si datorie. Actiunea sa activa obliga o persoana sa se simta responsabila pentru literalmente totul, uneori sa isi asume responsabilitatea altcuiva. Drept urmare, indatoririle incep sa cantareasca foarte mult asupra lui, o persoana se simte sclava a datoriei sale, dar nu poate sa se elibereze de ea. Daca Luna Neagra afecteaza componenta pasiva a semnului, o persoana nu stie cum sa atinga un obiectiv, cel mai mic obstacol nu ii permite sa obtina rezultate practice, abandoneaza cu usurinta planurile, nu se straduieste pentru o cariera, putere si social stare.

O persoana pentru care Luna Neagra actioneaza in acest fel da impresia ca este complet lipsita de ambitie. El devine controlabil, nu poate asculta decat vointa altcuiva, urmeaza instructiunile. Sub influenta Lunii Negre, ideile unei persoane despre sentimentul datoriei devin vagi. Ii este frica si evita sa isi asume chiar si cea mai mica responsabilitate sau sa nu isi respecte angajamentele. Manifestarile pasive ale Lunii Negre din Capricorn duc adesea la pierderea capacitatii de a diferentia concepte, de a formula clar ganduri si de a se concentra.

Limitele propriei sale personalitati devin vagi, o persoana nu isi distinge gandurile de ceilalti si este usor de sugerat. Indiferent de tipul de actiune, Luna Neagra poate face gandirea prea limitata si conservatoare; in cazul unei actiuni active, o persoana isi impune atitudinile celorlalti, in cazul uneia pasive, traieste in cadrul rigid al stereotipurilor conditionat de mediu.

VARSATOR

Varsatorul simbolizeaza libertatea, independenta, distrugerea granitelor, transformarea si reforma. Daca Luna Neagra afecteaza componenta activa a semnului, persoana nu tolereaza nicio presiune si restrictie. Oricare, chiar si o incercare slaba de constrangere este considerata violenta si provoaca indignare violenta. Sub influenta Lunii Negre, imprevizibilitatea Varsatorului atinge punctul culminant – adesea o persoana in sine nu stie ce ii va veni in cap in minutul urmator.

Este caracterizat de schimbari neasteptate si accentuate ale dispozitiei, se simte in judecatile sale o pretentie deliberata la originalitate, deseori comite in mod deliberat actiuni extraordinare pentru a soca pe altii, pentru a le demonstra nesocotirea fata de normele de comportament stabilite. Distorsionata de Luna Neagra, dorinta de a se elibera de conventii si restrictii poate duce la un stil de viata asocial si chiar implicare in activitate criminala. Uneori, o persoana poate deveni autorul reformelor si transformarilor sociale, dar datorita influentei Lunii Negre, acestea sunt utopice sau, in general, absurde.

Influenta Lunii Negre asupra componentei pasive a semnului poate bloca capacitatea Varsatorului de a distruge granitele. Apoi, intr-o forma distorsionata, se va manifesta calitatea opusa a Capricornului, asociata cu stabilirea a tot felul de limite, ceea ce duce la dogmatism si conservatorism, ingustarea si cristalizarea constiintei, complica cunoasterea intuitiva, genereaza autocontroluri inutile, complexe si blocuri emotionale.

PESTI

Pestii simbolizeaza religiozitatea, altruismul, disponibilitatea de a se sacrifica, compasiunea si empatia. Daca Luna Neagra intareste polul activ al semnului, o persoana cauta in mod constant sa ajute pe cineva, dar Luna Neagra distorsioneaza insasi conceptul a ceea ce ar trebui sa fie acest ajutor. Prin urmare, actiunile unei persoane sunt adesea prea intruzive si inadecvate, oamenii care nu merita cu adevarat provoaca mila si simpatie in el, iar cei care au cu adevarat nevoie de sprijin raman fara atentie.

Luna Neagra forteaza o persoana sa se sacrifice tot timpul de dragul altora, dar tocmai atunci cand nu numai ca nu este necesar, ci dimpotriva, poate fi daunator. O persoana poate deveni membru si chiar organizator al oricarei secte religioase dubioase. El este inclinat sa predice altora ideile sale despre Dumnezeu si dragostea pentru toate lucrurile, denaturate de Luna Neagra, impunandu-i intelegerea ideilor de smerenie, compasiune si tagaduire de sine, ii poate conduce in mod deliberat pe altii in ispite .

Daca Luna Neagra afecteaza polul pasiv al semnului, o persoana nu intelege motivele actiunilor sale, devine excesiv de sugestibila, poate fi usor influentata la un nivel subconstient, este adesea inselata de intuitie. O persoana devine un adept al credintelor instilate dictate de societatea de opinii. Adesea, Luna Neagra nu permite ca cineva sa se apropie de adevarata religiozitate, o persoana poate fi chiar un ateist convins. Te impiedica sa patrunzi in adancurile inconstientului, auzind vocea „eu-ului” tau superior. Luna Neagra poate influenta, de asemenea, in asa fel incat o persoana sa evite ajutarea altora, insasi ideea de sacrificiu altruist ii este profund straina.

Daca circumstantele il obliga sa empatizeze cu suferinta altora, acest lucru provoaca in el cea mai profunda criza psihologica. Luna Neagra provoaca indisciplina. In sfera mintii, poate provoca o preponderenta atat de semnificativa a gandirii figurative si a intuitiei asupra gandirii logice incat este dificil pentru o persoana sa concretizeze si sa perceapa materialul de fapt. Luna Neagra intensifica instabilitatea starii emotionale inerente Pestilor. Poate provoca tulburari psihice, de multe ori contribuie la dezvoltarea alcoolismului.

Autor