Ministrul Sanatatii, anunt de ultim moment: “Se aplica de la 1 august”

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a venit cu noi informatii despre masurile care ar putea fi aplicate de la 1 august. Aceste masuri vor avea stricta legatura cu incidenta imbolnavirilor de COVID-19.

Ce se intampla de la 1 august

„Masurile care se aplica de la 1 august, spre deosebire de ce s-a intamplat pana acum, au legatura stricta cu incidenta, in sensul ca daca incidenta creste peste 2 la mie, se revine la masurile din 1 iulie, iar daca creste peste 3 la mie, se revine la masurile din 1 iunie. Acesta este principiul general si trebuie sa intelegem ca orice fel de relaxare este conditionata de testare sau vaccinare si, evident, de purtarea mastii, daca vorbim de spatiile inchise”, a declarat Ioana Mihaila.

Ministrul Sanatatii a declarat ca a propus, in sedinta coalitiei de guvernare, un set de masuri de accelerare a campaniei de vaccinare anti-COVID.

La capitolul restrictii, ar fi testarea obligatorie a personalului medico-sanitar nevaccinat si acces limitat in weekend in zonele neesentiale pentru populatie. Acestea urmeaza sa fie discutate cu premierul si cu membrii Comitetului National pentru Coordonarea activitatilor de vaccinare, a mentionat aceasta.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.