Dacian Ciolos nu se lasa si vine cu noi acuzatii la adresa premierului Citu: “Nu este trecut ca daca intr-o seara se enerveaza premierul poate sa revoce pe oricine doreste el”

Copresedintele Aliantei USR PLUS, Dacian Ciolos, a transmis ca a avut o convorbire telefonica cu Florin Citu despre demiterea lui Vlad Voiculescu. Acesta sustine ca premierul „nu a reusit sa isi explice gestul si motivele reale pentru care a luat acea decizie”.

„Dupa mai bine de 24 de ore, Florin Citu nu a oferit o explicatie coerenta despre motivul pentru care l-a revocat pe Vlad Voiculescu, desi, intre timp, am avut chiar si o convorbire telefonica cu el. Nici in aceasta discutie directa nu a reusit sa isi explice gestul si motivele reale pentru care a luat acea decizie. Am urmarit si iesirile publice ale premierului. Pe de o parte, fuge de aceasta intrebare, pe de alta parte se straduieste sa arate ca lucrurile sunt sub control”, scrie Ciolos.

Acesta precizeaza ca nimeni nu contesta prerogativa constitutionala a prim-ministrului care ii permite sa faca schimbari in Guvern, dar coalitia de guvernare a stabilit cateva reguli „elementare” de colaborare.

„Am observat ca premierul continua sa invoce o prerogativa constitutionala prin care are acest drept. Da, il are si nu il contestam. Dar suntem intr-o coalitie in care am stabilit cateva reguli elementare de colaborare. La niciun punct din protocol nostru nu este trecut ca daca intr-o seara se enerveaza premierul poate sa revoce pe oricine doreste el pentru ca ii permite Constitutia. Cum ar fi daca parlamentarii nostri s-ar apuca sa voteze in Parlament proiectele de lege care vin de la Guvern invers decat cum am stabilit in Coalitie? Nu de alta, dar ar fi tot constitutional”,mai spune Ciolos.

„Ce asteptam noi de la Florin Citu era un comportament transparent si onest. Sa ne informeze despre intentiile sale, sa ne comunice nemultumirile si sa evalueze activitatea ministrilor din cabinetul sau, indiferent de culoarea lor politica. Un prim-ministru nu face evaluari ale ministrilor noaptea in somn si dimineata ii demite fara sa le comunice nici lor – o chestiune de minima decenta profesionala – si nici partenerilor de coalitie care i-au incredintat un mandat in fruntea Guvernului. Supararile personale si strategiile de imagine nu tin loc de obiectivitatea unei evaluari. Decizii luate in acest fel destructureaza exact acel element esential intr-o coalitie politica: increderea” , a scris acesta.

„Am intrat in aceasta Coalitie pentru a duce la capat reformele pentru care ne-am angajat in fata oamenilor. Pentru asta cerem cateva lucruri legitime: predictibilitate si seriozitate la varful Guvernului si, mai ales, un premier cu care sa putem lucra cu incredere si deschidere.”, a mentionat Ciolos.

Citeste si articolul :   Florin Citu, anunt de ultim moment. Toti elevii si parintii trebuie sa stie

Premierul Florin Citu a explicat, dupa sedinta de guvern de joi, cum a luat decizia sa il demita pe Vlad Voiculescu.

„Ma surprinde putin abordarea. In sedinta de luni de Coalitie a fost foarte clar din punctul meu de vedere. S-au discutat atributiile constitutionale ale premierului. Aceste sunt de a revoca, atunci cand decide, un ministru. Nu am facut decat sa imi exercit atributiile constitutionale. Toti au fost de acord ca acestea sunt atributiile si nu vor contesta niciodata atributiile premierului”, a spus Citu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.