Cine i-ar putea lua locul lui Florin Citu

Radu Tudor de la Antena 3 vine cu noi dezvaluiri in scandalul politic generat de demiterea ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu. Acesta spune ca vorba despre Nicolae Ciuca.

In plina pandemie de coronavirus, scena politica din Romania este cutremurata de scandalul urias dintre PNL si USR-PLUS. Suparati de demiterea lui Vlad Voiculescu de la Sanatate cei de la Alianta ameninta cu ruperea coalitiei daca Florin Citu nu pleaca din fruntea Executivului.

In acest context, Radu Tudor de la Antena 3 vine cu o veste surprinzatoare pentru sefia Guvernului. Jurnalistul este de parere ca Nicolae Ciuca, ministrul Apararii Nationale, ar putea fi cel numit. Geralul in rezerva a mai fost premier interimar dupa alegerile din 2020, atunci cand si-a dat demisia Ludovic Orban.

Publicitate

„Daca Alianta USR PLUS ramane ferm impotriva lui Florin Citu, revine Orban prim ministru? Sau mai degraba fostul premier interimar Nicolae Ionel Ciuca?”, scrie jurnalistul Radu Tudor pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Ciuca este ministru al Apararii Nationale in cadrul Guvernului Romaniei. Acesta a mai fost premier in perioada 7 decembrie 2020 – 23 decembrie 2020.

USR-PLUS a anuntat ca-si retrage sprijinul pentru premierul Florin Citu, dupa ce liderii formatiunii si-au exprimat dezacordul pentru modul in care a fost exclus Voiculescu din Guvern.

Se discuta si despre o posibila rocada intre Florin Citu si Ludovic Orban pentru functia de premier. Totusi, aceasta pare o varianta greu de luat in calcul. Orban este seful Camerei Deputatilor, iar o revenire la Palatul Victoria ar insemna o resetare totala si negocieri mult mai ample pe principalele pozitii de conducere din Romania.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.