Scandal imens. Se cere interventia presedintelui

Scandal urias in politica din Romania. Reprezentantii USR-PLUS nu vor sa mai ramana in coalitie cu PNL dupa ce premierul Florin Citu l-a dat afara pe Vlad Voiculescu din fruntea ministerului Sanatatii. Sefa Senatului, Anca Dragu face apel catre presedintele Klaus Iohannis.

Este scandal urias pe scena politica din Romania. Dupa ce premierul Florin Citu l-a dat afara pe ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, cei de la USR-PLUS re revolta.

Presedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat ca alianta USR PLUS nu mai are incredere in premierul Florin Citu. Aceasta spune ca mai mult, regulile discutate in cadrul coalitiei au fost incalcate. „PNL sa vina cu alta varianta”, a mentionat Anca Dragu.

Totodata, Anca Dragu catalogheaza derept „act de agresiune” demiterea lui Voiculescu. „Noi ne-am prezentat pozitia si noi consideram ca aceasta coalitie trebuie sa continue guvernarea, dar in niste reguli, care au fost deja incalcate. Trebuie sa ne uitam cu atentia la reguli din nou.

Trebuie sa intelegem ca suntem o coalitie care functioneaza cu anumite reguli care trebuie respectate. Noi am spus foarte clar ca nu mai putem avea incredere in dl Citu. PNL trebuie sa vina cu alta varianta (c.n. de premier)”, a spus Anca Dragu.

Cand a fost intrebata daca ar trebui ca presedintele Iohannis sa intervina pentru a media acest conflict din cadrul coalitiei, sefa Senatului a spus ca „probabil” o va face.

Mentionam ca presedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sanatatii. Premierul Florin Citu a semnat actele de revocare dupa o discutie cu seful statului. Cand documentele au ajuns la Palatul Cotroceni Klaus Iohannis le-a semnat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.