Cum sa opriti sforaitul: cinci moduri dovedite

Sforaitul este destul de frecvent si afecteaza aproximativ 57% dintre barbatii adulti si aproximativ 40% dintre femeile adulte. La persoanele rare, sforaitul este linistit si aproape imperceptibil, dar pentru majoritatea oamenilor este tare si neplacut atat pentru persoana care sforaie, cat si pentru cei din jur. Din fericire, sforaitul poate fi vindecat. Exista mai multe modalitati de a face acest lucru.

Schimbati-va pozitia corpului in timp ce dormiti

Sforaitul este adesea mai rau atunci cand o persoana doarme pe spate. Daca sforaieti, incercati sa dormiti pe partea voastra cea mai comoda (stanga sau dreapta, oricare este confortabil), mai degraba decat pe spate. Alternativ, ridicati perna astfel incat capul sa nu se incline inapoi atunci cand dormiti.

Excesul de greutate afecteaza grav numeroase organe si sisteme

Mentineti o greutate sanatoasa

Excesul de greutate afecteaza grav numeroase organe si sisteme ale corpului nostru, inclusiv caile respiratorii. Este vorba despre excesul de grasime care se formeaza pe gat. Cu cat se acumuleaza mai multe grasimi in jurul gatului, cu atat este mai dificil ca caile respiratorii sa ramana deschise in timp ce dormi. Prin urmare, mentinerea unei greutati sanatoase este foarte importanta. Pentru a face acest lucru, trebuie sa jucati in mod regulat sport (cel putin sa mergeti la plimbari simple) si sa mancati corect, respectand aportul zilnic de calorii.

Renunta la fumat si alcool

Pe langa faptul ca renuntarea la tigari va poate imbunatati starea generala de sanatate, poate reduce si sforaitul prin reducerea inflamatiei cailor respiratorii. In ceea ce priveste alcoolul, relaxeaza muschii cailor respiratorii superioare, iar acest lucru mareste sforaitul.

Citeste si articolul :   Ce vitamine iti lipsesc?

Verificati medicamentele

Unele medicamente, cum ar fi sedativele , pot, de asemenea, agrava sforaitul. La fel ca alcoolul, au un efect relaxant asupra muschilor cailor respiratorii superioare, iar unele medicamente provoaca apnee in somn. Prin urmare, studiati cu atentie efectele secundare ale sedativului dvs. si, daca este necesar, schimbati-va cu un alt medicament sau reduceti doza.

A vedea un medic

Daca niciuna dintre metodele de mai sus nu v-a vindecat sforaitul, asigurati-va ca va adresati medicului dumneavoastra. Este posibil sa aveti nevoie de ceva mai grav pentru a rezolva problema. De exemplu, o corectie a septului nazal, implanturi palatine sau un dispozitiv special pentru tratarea apneei obstructive de somn.

Autor